„Soţia de o lună”. Dezvăluiri cutremurătoare despre obiceiurile sexuale din India

Căsătoriile pe termen scurt din India ascund o realitate cruntă, unde minorele sunt vândute ca sclave sexuale arabilor bogaţi. 

16 apr. 2013, 11:24
„Soţia de o lună”. Dezvăluiri cutremurătoare despre obiceiurile sexuale din India

O tânără în vârstă de 17 ani a expus amploarea turismului sexual islamic în India, de unde bărbaţi musulmani din Orientul Mijlociu şi Africa vin să îşi cumpere „soţii de o lună” pentru a întreţine relaţii sexuale, relatează The Daily Telegraph, citat de Agerpres.

Potrivit militanţilor pentru drepturile femeilor musulmane, deşi „căsătoriile contractuale” pe termen scurt sunt ilegale în India şi interzise de Islam, ele sunt în creştere în Hyderabad, un oraş din sudul Indiei, unde străini bogaţi, agenţii locale şi Qazis – clerici musulmani numiţi de guvern – exploatează sărăcia existentă în rândul familiilor musulmane ale oraşului.

Citeşte şi Povestea tinerei de 21 de ani, CĂSĂTORITĂ cu CINCI fraţi: Mă culc cu ei pe rând FOTO

Victima, Nausheen Tobassum, a relevat amploarea fenomenului, atunci când a fugit de acasă luna trecută, după ce părinţii ei au presat-o să întreţină relaţii sexuale cu un cetăţean sudanez, cu care fusese căsătorită forţat. Sudanezul plătise o sumă echivalentă cu 1.200 de lire pentru ca fata să-i fie „soţie” timp de patru săptămâni.

Tânăra a povestit poliţiei că a fost dusă de către mătuşa ei la un hotel, unde ea şi alte trei adolescente au fost prezentate unui director sudanez dintr-o companie petrolieră. Mirele, Osama Ibrahim Mohammed (44 de ani), căsătorit şi cu doi copii în Khartoum, a ajuns mai târziu la fată acasă, unde un Qazi a efectuat o ceremonie de nuntă. Certificatul de nuntă era însoţit de Talaknama, un document care stabileşte termenii divorţului, la sfârşitul celor patru săptămâni.

Citeşte şi Cum a devenit PROSTITUŢIA singura afacere profitabilă în Egipt, după Revoluţie

Fata a refuzat însă să întreţină relaţii sexuale cu mirele, deşi fusese ameninţată de părinţi, şi a fugit de acasă, fiind salvată de către o patrulă de poliţie. Poliţia l-a arestat pe mire, pe mătuşa victimei şi pe Qazi, şi a emis un mandat de arestare pe numele părinţilor.

Nausheen este minoră, potrivit legislaţiei indiene şi nu se poate căsători până când nu împlineşte 18 ani.

Potrivit lui Vijay Kumar, inspectorul care se ocupă de caz, în oraş au loc zeci de căsătorii ilegale pe termen scurt. Vizitatorii – a adăugat el – doresc să se căsătorească deoarece cred că prostituţia este interzisă în Islam.

Shiraz Amina Khan, de la Societatea pentru bunăstarea femeilor şi copiilor din Hyderabad, susţine că în fiecare lună în oraş au loc până la 15 căsătorii contractuale şi că numărul acestora este în creştere. „Aproximativ 30-40% dintre familiile sărace acceptă căsătoriile contractuale pentru a-şi uşura sărăcia”, a explicat ea.