Soţia dictatorului nord-coreean, prima apariţie publică după un an de absenţă. Cele mai recente imagini cu cuplul prezidenţial FOTO

Ri Sol-ju, soția dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, a apărut în mass-media de stat din Coreea de Nord pentru prima dată după mai bine de un an de absență.

17 feb. 2021, 21:43
Soţia dictatorului nord-coreean, prima apariţie publică după un an de absenţă. Cele mai recente imagini cu cuplul prezidenţial FOTO

Prima doamnă a Coreei de Nord, soţia dictatorului Kim Jong-un, a apărut public alături de soțului ei la un concert care a avut loc marți cu ocazia aniversării zilei de naștere a tatălui dictatorului nord-coreean, fostul lider Kim Jong-il. În Coreea de Nord a fost marţi şi miercuri Ziua Stelei Strălucitoare, sărbătoare iniţiată în 1982 şi care este cel mai important eveniment anual din ţară.

Imaginile cu Ri Sol-ju au fost publicate de ziarul oficial de stat din Coreea de Nord, Rodong Sinmun, preluat de Reuters.

Citeşte şi Raport exploziv al ONU. Hackerii din Coreea de Nord au furat peste 300 de milioane de dolari pentru a plăti armele nucleare

Prezență obișnuită la toate evenimentele importante la care participa soțul ei, Kim Jong-un, partenera de viață a dictatorului din Coreea de Nord, Ri Sol-ju a dispărut subit din fața camerelor de mai bine de un an de zile.

Marți însă, aceasta s-a alăturat soțului ei la un concert care a fost susținut la Phenian cu ocazia aniversării zilei de naștere a tatălui dictatorului nord-coreean, fostul lider Kim Jong-il, sărbătoarea denumită Day of Shining Star.

Citeşte şi Anul Nou 2021, cum a fost petrecerea de Revelion în Coreea de Nord. Nimeni n-a respectat distanţarea socială VIDEO

Ri Sol-ju a avut ultima prezență publică pe 25 ianuarie 2020, când l-a însoțit pe Kim Jong Un la Teatrul Samjiyon pentru o reprezentație pentru a marca Anul Nou Lunar. În pozele publicate de mass-media de stat anul trecut, aceasta apărea aplaudând între liderul nord-coreean și mătușa sa, Kim Kyong-hui, și înconjurată de membri loiali ai Partidului Muncitorilor.

Cuplul prezidenţial din Coreea de Nord