Soţia lui Dan Condrea, atitudine sfidătoare în faţa jurnaliştilor VIDEO

Uliana Ochinciuc, soția lui Dan Condrea, atitudine sfidătoare la secția de poliție unde a venit să dea cu subsemnatul! Ajunsa acolo, fără a fi întrebată ceva, le-a spus jurnaliștilor ca sunt sub orice critică. Apoi, în loc să răspundă întrebărilor, a început să se intereseze insistent de starea civila a reporterului România TV.

06 iun. 2016, 10:33
Soţia lui Dan Condrea, atitudine sfidătoare în faţa jurnaliştilor VIDEO

Uliana Ochinciuc, fosta parteneră a lui Dan Condrea, fratele ei, Radu Ochinciuc, Flori Dinu, directoarea Hexi Pharma, Miron Panaitescu, partner de afaceri, precumşi trei firme – Hexi Pharma şi alte două din Cipru – sunt puşi sub urmărire penală de procurorii DNA în dosarul Hexi Pharma, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Luni, soţia lui Condrea a mers la secția de poliție pentru a da cu subsemnatul, însă când a văzut jurnaliştii s-a supărat şi i-a atacat.

„Sunteti sub orice critica… Nu am ce sa discut cu dumneavoastra… O sa vedeti, o sa vedeti… Sunteţi căsătorită?”, a spus Uliana când a ajuns în faţa jurnaliştilor.

Citeşte şi: Hexi Pharma, campioană la contracte pentru dezinfectanţi în perioada 2011-2015: Peste 46 de milioane de lei

Flori Dinu, directoarea Hexi Pharma, este cercetată penal pentru complicitate la evaziune fiscală, în timp ce Uliana Ochinciuc, soţia lui Dan Condrea, este urmărită penal pentru spălare de bani, informează DNA într-un comunicat. În afară de cele două, procurorii au dispus urmărirea penală şi faţă de Radu Ochinciu, fratele Ulianei, şi Miron Panaitescu, pentru spălare de bani.

Uliana şi Radu Ochinciuc au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, firma Hexi Pharma Co SRL este acuzată de evaziune fiscală și spălarea banilor, iar CPS Chemical & Solutions LTD şi Hatom Limited LTD (ambele din Cipru) sunt acuzate de complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii acuză că firmele implicate în acest dosar vindeau şi cumpărau substanţe necesare fabricării biocizilor printr-un sistem astfel încât preţul acestora creşte demai bine de zece ori până ajungeau în ţară.

„Având în vedere caracterul fictiv al operațiunii de intermediere, diferența de preț înregistrată în contabilitate ca urmare a acestor fapte, în sumă de 48.853.031,58 lei (echivalentul a 10.858.857,8 euro) a fost sustrasă de la impozitare în mod nelegal, pentru ca societatea să nu plătească impozitul pe profit datorat”, se arată în comunicatul DNA.

Banii pentru care nu plăteau impozite au fost depuşi în conturi în străinătate, de unde Dan Condrea îi scotea şi îi transfera pe numele lui sau al tatălui său, în ţară. 

Mai mult, după izbucnirea scandalului în presă, Dan Condrea a transferat 550.000 de euro în conturile Ulianei şi Radu Ochinciuc, pentru a le ascunde provenienţa.

Procurorii DNA au instituit sechestru asigurător asupra a 23 de imobile din Bucureşti şi Ilfov, asupra a 33 de maşini, conturi bancare din România, Cipru, Elveția și Germania, precum şi asupra mai multor utilaje şi echipamente folosite la fabricarea biocidelor.

Citeşte şi: Directoarea Hexi Pharma, Flori Dinu, pusă sub acuzare pentru complicitate la delapidare