Soţia lui Dumitru Buzatu se revoltă după decizia PSD de a o suspenda din partid: “Aştept explicaţie statutară şi legală”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă, că Biroul Permanent Naţional a decis să-l excludă din partid pe liderul organizaţiei Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant când lua mită 1.25 milioane de lei de la un om de afaceri. De asemenea, soţia lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid. Fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, a demisionat din guvern, a mai spus Marce Ciolacu.

23 sept. 2023, 11:19
Soţia lui Dumitru Buzatu se revoltă după decizia PSD de a o suspenda din partid: “Aştept explicaţie statutară şi legală”

Senatoarea PSD Gabriela Creţu, soţia preşedintelui CJ Dumitru Buzatu, reţinut de DNA pentru o mită de 1.25 milioane lei şi exclus din PSD, s-a revoltat pe grupul de comunicare al senatorilor PSD după ce a fost suspendată din partid, potrivit News.ro.

“Aştept explicaţie statutară şi legală pentru suspendarea mea din partid. Voi face contestaţie la Comisia de integritate”, a scris Gabriela Creţu pe grupul senatorilor PSD imediat după ce a fost suspendată din partid.

Ulterior, senatoarea PSD Gabriela Creţu a declarat că decizia în ceea ce o priveşte este nedreaptă şi a anunţat că o va contesta la Comisia de integritate a PSD.

„Eu ce am făcut? De ce sunt condamnată? M-au suspendat pe mine din partid că vorbesc mult şi îi critic, dar asta e altceva. Suspendarea mea este total nedreaptă. Nu ştiu care este motivaţia. Voi contesta decizia la Comisia de integritate. De ce să fiu eu suspendată din partidul la care am construit timp de 33 de ani, în care am muncit, am condus campanii, am câştigat cinci campanii”, a spus Gabriela Creţu, pentru Agerpres.

Senatoarea PSD a făcut referire şi la demisia fiului său, Tudor Buzatu, din funcţia pe care o deţinea în cadrul Secretariatului General al Guvernului, spunând că este un gest de onoare.

„Tudor şi-a dat demisia, e o victimă absolută. Hai să zicem că Tudor şi-a dat demisia că lucra cu el, cu premierul, este executiv. A fost o demisie de onoare, nu fiindcă ar fi avut vreun motiv”, a transmis Gabriela Creţu.

Ea a precizat că este despărţită de Dumitru Buzatu de 20 de ani şi divorţată legal de acesta din anul 2015, subliniind că are cu fostul soţ o relaţie de colegialitate, aşa cum au şi alţi membri de partid.

Gabriela Creţu este la al patrulea mandat de parlamentar din partea PSD.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, prins, vineri seară, în flagrant de procurorii DNA, care-l acuză că ar fi primit peste un milion de lei mită pentru un contract, a fost reţinut pentru 24 de ore. În cursul zilei de sâmbătă va fi propus judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dumitru Buzatu a fost prins cu sacul de bani în fața unui restaurant din Vaslui. Afacerea era monitorizată de DNA de mai multă vreme și a plecat de la denunțul unui om de afaceri, care lucra cu CJ Vaslui și care a rămas fără un contract pentru că nu voia să plătească șpagă. După cum se vede, șpaga a fost luată de la o altă persoană, care nu s-a dat în lături de la a-i oferi lui Buzatu suma fabuloasă de 1,25 milioane de lei, cash, drept mită.

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, reacţie fulger după ce Dumitru Buzatu a fost prins de DNA luând mită de 1,25 de milioane de lei: „Voi convoca mâine de urgenţă BPN şi voi propune excluderea lui din partid”