Elisabeth Raţiu, soţia lui Ion Raţiu, a murit. Avea 94 de ani

Publicat: Miercuri, 19 Octombrie 2016 16:46 // Actualizat: Miercuri, 19 Octombrie 2016 16:49 // Sursa: romaniatv.net

Elisabeth Rațiu, soția lui Ion Rațiu, a murit, miercuri, la vârsta de 94 de ani. Anunțul a fost făcut pe Facebook și pe site-ul Centrului Rațiu pentru Democrație.

„Anunţăm cu profundă tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Elisabeth Raţiu, soţia lui Ion Raţiu. Odihnească-se în pace!“, este mesajul postat pe Facebook de Centrul Raţiu pentru Democraţie.

Elisabeth Raţiu locuia în Londra. Trupul acesteia va fi incinerat, iar în luna noimebrie se va realiza o ceremonie la Biserica St James din Piccadilly.

Elisabeth Rațiu a fost una dintre susținătorii democratizării României, iar la ultimele alegeri prezidențiale, acesta a fost emoționată până la lacrimi de dorința românilor din Londra care au stat la coadă pentru a vota.

Ea a provenit provenit din familia Pilkington, o mare familie de industriaşi din nordul Angliei, şi l-a întânit pe Ion Raţiu în anii '40 la Universitatea Cambridge.

"Am fost o fată foarte romantică şi am vrut să am o viaţă interesantă, cu un om interesant. M-am îndrăgostit de un bărbat care a împlinit visele mele şi, într-un fel, Ion a îndeplinit visele pe care nici nu le-am visat. Nu m-am plictisit niciodată lângă el", a declarat Elisabeth în anul 2000, pentru un film documentar despre viaţa lui Ion Raţiu.

În timpul căsătoriei care a durat 55 de ani, Elisabeth nu s-a mulţumit doar cu observarea vieţii unor români exilaţi din ţara lor. Ea s-a dedicat culturii şi obiceiurilor românilor, al căror cel mai mare vis era de a vedea din nou o Românie liberă. Ea a crescut cei doi fii, Indrei şi Nicolae, s-a implicat în acţiuni caritabile şi a lucrat la magazinul Harrods. De asemenea, l-a sprijinit pe Ion Raţiu în eforturile sale de a reuni românii din exil într-o comunitate coerentă şi o organizaţie care era opusă dictaturii comuniste.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Elisabeth Raţiu Elisabeth Ratiu a murit Ion Raţiu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
1
EUR
4.7669
RON
15 Nov
noapte 11 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H