Soţia lui Rudel Obreja continuă apelurile disperate: „L-au omorât! Este prizonier la spital”. Fostul preşedinte al FR Box, mesaj disperat pe Facebook

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul „Gala Bute” suferă de o boală îngrozitoare, cancer.

17 iul. 2022, 21:59
Soţia lui Rudel Obreja continuă apelurile disperate: „L-au omorât! Este prizonier la spital”. Fostul preşedinte al FR Box, mesaj disperat pe Facebook

Soția lui Rudel Obreja se plânge de tratamentul pe care fostul președinte al FR Box l-ar fi îndurat în penitenciarul Jilava și spune că în acest moment este internat la spitalul Floreasca. „Soţul meu este în stare critică la spital. A fost dus la spital în afara penitenciarului foarte târziu, după multe cereri făcute de soţul meu către doctorul din penitenciarului Jilava, Pădurean Lucian. Este prizonier cu gardian în cameră 24 din 24 de ore.

Stă acolo şi când este consultat de medic, nu i se respectă secretul actului medical, nu i se respectă dreptul la convorbiri telefonice cu familia chiar dacă legea îi permite. Din 22 iunie, de când a fost internat, el nu poate comunica prin telefon, normal, omeneşte cu familia”, a declarat soţia lui Rudel Obreja.

Rudel Obreja are cancer. Fostul pugilist a fost scos din închisoare şi dus la Spitalul Fundeni. Soţia: „Este în stare critică”

Abia pe 22 iunie a fost trimis la Spitalul Floreasca, unde in urma unei ecografii abdominale în UPU se hotărăşte internarea pentru că acolo apare ceva. După CT la patru zile distanta se confirmă acest diagnostic îngrozitor: cancer. Deci oamenii îl tratau în penitenciar cu NoSpa pentru scolioză şi omul avea cancer”, a declarat Antonia Obreja.

Soția fostului mare boxer susține că este nevoie de o expertiză de la Institutul de Medicină Legală pentru ca instața de judecată să meargă mai departe cu procesul.

„Eu nu acuz penitenciarul. Procedural, medicul este suveran. Acuz acest medic că nu l-a trimis la tratament la specialist. Dar are obligația să îl trimită la specialist, nu la un spital care nu are competență. Nu vreau să fie soțul meu un caz, dar pentru el acum este important ca experitza medicală de la INML să se facă foarte repede. Fac apel la conducerea institutului să facă această expertiză, pentru că fără ea, instanța nu merge mai departe”, a declarat soția lui Rudel Obreja.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul „Gala Bute” suferă de o boală îngrozitoare, cancer.

Ar putea fi eliberat, pentru a avea parte de un tratament adecvat, la data de 20.7.2022, dar e necesar ca Raportul de Expertiză Medico-Legal să ajungă la Tribunalul Ilfov în termen util.

„Dragii mei prieteni,

Țin să vă mulțumesc din inimă tuturor celor care v-ați mobilizat exemplar în susținerea cauzei mele, a VIEȚII MELE, a DREPTULUI de a TRĂI, alături de soție, de copiii mei,de voi toți.

Am nevoie de tratament in condiții UMANE,de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce:
– stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte;
– sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte
– nu am telefon, doar 5 vizite PE LUNĂ ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Rudel Obreja putea să scape de condamnarea în Gala Bute. Dezvăluire-bombă: „S-a întâmplat în toaleta de la DNA!”

Cer să mi se recunoască DREPTUL conferit de Lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate!
VREAU SĂ TRĂIESC!” a anunțat Rudel Obreja pe pagina sa de Facebook.

„Repet, orice întârziere le diminuează!”
Fostul președinte al Federației Române de Box a continuat:

„Dar pentru asta am nevoie de Proceduri…

Rog respectuos Comisia de specialitate din cadrul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici, să se constituie în timp util pentru întocmirea și prezentarea Raportului de Expertiză Medico-Legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât Instanța de Judecată să se poată pronunța la termenul deja stabilit pentru data de 20.7.2022.
Orice amânare din cauza lipsei acestui Raport de Expertiza al INML îmi complică șansele!

Actele aflate la Dosarul medical, întocmite de cele doua Spitale sunt CLARE, este nevoie doar de confirmarea lor de către INML.

Am cancer cu metastaze.
CRUNT!

Cu VOIA LUI DUMNEZEU, am șanse să mă pot trata / opera.

Repet, orice întârziere le diminuează!

Chiar dacă am avut parte de două condamnări NELEGALE, de încălcarea Legilor și a Constituției României pentru a fi trimis la închisoare, nu m-am sustras niciodată, n-o voi face nici de aici înainte.

După cum vedeți ,apelez la Respectarea Legii, în această Țară…

OPTIMIST…CURABIL…măcar de CANCER!”