Soţia lui Volodimir Zelenski, atac virulent la adresa lui Putin. Olena Zelenska: „Rusia poartă război împotriva copiilor”

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a acuzat Armata rusă că "poartă război împotriva copiilor" ucraineni. Soţia preşedintelui ucrainean a precizat că cel puţin trei persoane au murit, iar alte 12 au fost rănite în noaptea miercuri spre joi în urma bombardamentelor asupra unei şcoli şi a unui internat din oraşul Novhorod-Siverskîi.

12 mai 2022, 16:30
Soţia lui Volodimir Zelenski, atac virulent la adresa lui Putin. Olena Zelenska: „Rusia poartă război împotriva copiilor”

Soţia lui Volodimir Zelenski a reacţionat în urma atacurilor lansate de Rusia în a cea de-a 78-a zi a războiului din Ucraina, conform CNN.

”În această seară (n.r. miercuri seara), armata rusă a lansat rachete dintr-un avion şi a vizat o şcoală şi un internat din oraşul Novhorod-Siverskîi, din regiunea Cernihiv. Salvatorii sunt în prezent la locul incidentului, dar ştim deja că există 3 morţi şi 12 răniţi. Bombardamentul a avut ţinte clare”, a afirmat Prima Doamnă a Ucrainei, joi, într-o postare pe Telegram.

Citeşte şi: Război Rusia-Ucraina. Olena Zelenska a salvat sute de copii ucraineni bolnavi de cancer

Soţia lui Volodimir Zelenski acuză Rusia că ucide copiii din Ucraina. „poartă un război împotriva viitorului nostru”

”Ruşii, care pretind că atacă doar bazele militare, poartă un război împotriva copiilor noştri. De fapt, ei poartă un război împotriva viitorului nostru”, a afirmat joi Olena Zelenska.

Prima Doamnă a Ucrainei a mai precizat că instituţii de învăţământ din ţară au fost avariate de bombardamente, 126 fiind complet distruse, după cum reiese din datele Ministerului Educaţiei şi Ştiinţelor din Ucraina

„În prezent, în întreaga lume se dezbate dacă acţiunile Rusiei în Ucraina sunt genocid. În loc să răspundeţi, priviţi harta. În fiecare zi apare acolo o nouă şcoală sau grădiniţă, care a fost distrusă în mod deliberat cu un cinism fără precedent de către ruşi”, a spus Zelenska, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Cum arată Volodimir Zelenski după 41 de zile de război. Transformarea uluitoare suferită de preşedintele ucrainean. Olena Zelenska spune că a îmbătrânit cu 10 ani