Soția lui Zelenski, pusă la punct de Roger Waters: „Soțul tău a promis în campania electorală pace în Donbas!”. Cetățenii europeni se revoltă

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, a șocat mapamondul cu declarațiile sale belicoase. Totuși, Prima Doamnă a Ucrainei a început să fie pusă al punct de persoane publice influente din Occident. 

07 sept. 2022, 09:37
Soția lui Zelenski, pusă la punct de Roger Waters: „Soțul tău a promis în campania electorală pace în Donbas!”. Cetățenii europeni se revoltă

Celebrul cântăreț britanic Roger Waters, fost membru component al trupei Pink Floyd, i-a transmis o scrisoare soției lui Volodimir Zelenski, prin care-i amintește ucrainencei că statul est-european trebuie să se gândească înainte de orice la pace și bunăstarea populației, nu la război.

„Stimată doamnă Zelenska, inima mea sângerează pentru dumneavoastră şi pentru toate familiile ucrainene şi ruseşti, devastate de războiul teribil din Ucraina.

BBC.com vă citează spunând că, dacă sprijinul pentru Ucraina este puternic, criza va fi mai scurtă. Hmmm? Cred că asta ar putea depinde de ceea ce înţelegeţi prin ‘sprijin pentru Ucraina’? Dacă prin ‘sprijin pentru Ucraina’ vă referiţi la faptul că Occidentul continuă să furnizeze arme armatelor guvernului de la Kiev, mă tem că vă înşelaţi în mod tragic.

Aruncarea de combustibil, sub formă de armament, într-un schimb de focuri, nu a funcţionat niciodată pentru a scurta un război în trecut şi nu va funcţiona nici acum, în special pentru că, în acest caz, cea mai mare parte a combustibilului este (a) aruncată în foc de la Washington DC, care se află la o distanţă relativ sigură de conflagraţie, şi (b) pentru că ‘aruncătorii de combustibil’ şi-au declarat deja interesul ca războiul să continue cât mai mult timp posibil”, a avertizat Waters.

 

Roger Waters îndeamnă la decizii înțelepte. Artistul l-a prins cu minciuna pe Volodimir Zelenski: „A promis să aducă pacea în Donbas!”

 

De asemenea, cunoscutul artist i-a amintit Zelenskăi promisiunile pe care soțul ei le-a făcut în campania electorală: încheiere războiului civil din est și oferirea de autonomie pentru Donbas.

„Dacă, în schimb, dorim să obţinem un rezultat diferit, s-ar putea să trebuiască să căutăm o altă cale, iar această cale s-ar putea să se afle în bunele intenţii declarate anterior de soţul dvs. Da, mă refer la platforma pe baza căreia a candidat în mod atât de lăudabil la funcţia de preşedinte al Ucrainei, platforma pe baza căreia a obţinut victoria sa istorică zdrobitoare în alegerile democratice din 2019.

El a candidat pe platforma electorală a următoarelor promisiuni: Să pună capăt războiului civil din est şi să aducă pacea în Donbas şi autonomie parţială pentru Doneţk şi Lugansk. Şi să ratifice şi să pună în aplicare restul corpului acordurilor Minsk 2″, a mai transmis Waters.

 

Roger Waters, avertisment pentru soția lui Volodimir Zelenski: „Măcelul servește doar intereselor claselor conducătoare şi ale naţionaliştilor extremişti”

 

Doar naționaliștii extremiști din Rusia au de câștigat din acest conflict militar, atenționează cântărețul.

„Din păcate, bărbatul tău a fost de acord cu acele respingeri totalitare şi antidemocratice ale voinţei poporului ucrainean, iar forţele naţionalismului extrem care au stat la pândă, răuvoitoare, în umbră, au condus, de atunci, Ucraina. De asemenea, tot de atunci, au depăşit o serie de linii roşii care au fost stabilite destul de clar de-a lungul mai multor ani de către vecinii dumneavoastră, Federaţia Rusă, şi, în consecinţă, ei, naţionaliştii extremişti, au pus ţara dumneavoastră pe calea acestui război dezastruos. Nu voi continua.

Dacă mă înşel, vă rog să mă ajutaţi să înţeleg cum. Dacă nu mă înşel, vă rog să mă ajutaţi în eforturile mele oneste de a-i convinge pe liderii noştri să oprească măcelul, măcel care serveşte doar intereselor claselor conducătoare şi ale naţionaliştilor extremişti atât aici, în Occident, cât şi în frumoasa dumneavoastră ţară, în detrimentul celorlalţi oameni obişnuiţi, atât aici, în Occident, cât şi în Ucraina şi, de fapt, al oamenilor obişnuiţi de pretutindeni din întreaga lume.

Nu ar fi mai bine să cereţi punerea în aplicare a promisiunilor electorale ale soţului dumneavoastră şi să puneţi capăt acestui război mortal?”, a mai punctat Waters în scrisoarea-manifest.

 

Soția lui Zelenski face scandal. Ucraineanca ceartă britanicii care se plâng de inflație

 

Mesajul lui Roger Waters a fost transmis după interviul Zelenskăi, oferit pentru BBC, în data de 4 septembrie. În opinia soției lui Volodimir Zelenski, cetățenii nu trebuie să se plângă. Ei trebuie să suporte toate consecințele, deși Ucraina nu este stat membru NATO.

„Înțeleg că situația este foarte grea. Dar permiteți-mi să vă reamintesc că în momentul pandemiei de COVID-19, care la noi încă este, și Ucraina a fost afectată.

Prețurile cresc și în Ucraina. Dar, în plus, oamenii noștri sunt uciși. Așa că atunci când începi să numeri banii din contul tău bancar sau din buzunar, noi facem același lucru, dar ne numărăm victimele”, a afirmat prima doamnă a Ucrainei.