Soţia preşedintelui ucrainean, internată în spital după ce a fost infectată cu coronavirus. Care este starea acesteia

Soţia preşedintelui ucrainean, Olena Zelenska, a fost internată în spital după ce a fost infectată cu coroanvirus. Cu toate acestea, starea de sănătate a acesteia este stabilă, a comunicat marţi preşidenţia de la Kiev. De asemenea, conform sursei citate, rezultatele celor mai recente teste ale preşedintelui Volodimir Zelenski şi a copiilor cuplului sunt negative, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 10:49
Soţia preşedintelui ucrainean, internată în spital după ce a fost infectată cu coronavirus. Care este starea acesteia

Olena Zelenska, în vârstă de 42 de ani, a anunţat vineri pe Facebook că a fost testată pozitiv la noul coronavirus, precizând că testele restului familiei au ieşit negative. Ulterior, preşedintele şi-a anulat toate întâlnirile şi vizitele.

„Diagnosticul actual al Olenei Zelenska este COVID-19 – pneumonie polisegmentară bilaterală de severitate moderată. Ea nu necesită aport de oxigen. Starea sa este stabilă’, se precizează în comunicatul preşedinţiei.

Citeşte şi: Soţia preşedintelui ucrainean, depistată cu coronavirus

Olena Zelenska se află în izolare şi sub supraveghere medicală, adaugă sursa citată.

Ucraina a înregistrat în ultimele zile o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 pe fondul relaxării măsurilor antiepidemice. Guvernul dă vina pe neglijarea regulilor de prevenţie de către populaţie. În total, Ucraina a raportat până acum 32.476 de cazuri de COVID-19, dintre care 912 decese

„Noi toţi am confundat măsurile de relaxare a carantinei cu eliminarea completă a tuturor restricţiilor’, a afirmat marţi ministrul sănătăţii, Maksim Stepanov, într-un briefing de presă televizat.

Preşedintele Zelenski a fost criticat pentru faptul că, de multe ori, nu a purtat mască în apariţiile publice. La începutul lunii, Zelenski şi mai mulţi membri ai echipei sale au fost surprinşi şi fotografiaţi la o cafea în interiorul unui restaurant din vestul ţării, deşi guvernul nu autorizase decât deschiderea teraselor.

În urma scandalului declanşat pe reţelele sociale, poliţia a declarat că i-a amendat pe preşedinte şi pe însoţitorii săi.