Soţia preşedintelui Zelenski, apel disperat la conştiinţa rusoaicelor: „Bărbaţii şi fraţii voştri ucid copii ca ai voştri. Sunteţi responsabile de moartea fiecărui copil ucrainean”

Soţia preşedintelui Volodimir Zelenski a făcut o postare cutremurătoare pe Instagram. Scopul postării este acela de conştientizare a situaţiei grave în care se află Ucraina, ai cărei cetăţeni sunt ucişi fără milă de invadatori.

06 mart. 2022, 22:35

Soţia preşedintelui Zelenski a postat o serie de poze alb-negru cu copii ucraineni ucişi de la începutul războiului. Pozele sunt însoţite de scurte texte de prezentare a fiecărui copil ucis. Olena Zelenska a menţionat, totodată, că alte câteva mii de copii sunt blocaţi în subsoluri unde mor de foame.

Soţia preşedintelui Zelenski, apel disperat către rusoaice: „Sunteţi responsabile de moartea fiecărui copil ucrainean”

În postarea în care disperarea se amestecă cu revolta, Prima Doamnă a Ucrainei face un apel către presa internaţională să prezinte această realitate cruntă, face apel către rusoaice să-şi oprească soţii şi fraţii de la a mai face crime, şi către NATO, să să închidă spaţiul aerian de deasupra Ucrainei.

Invadatorii ucid copii ucraineni. Conştient şi cu cinism.

Polina din Kiev. Ea a murit în bombardamentele pe străzile capitalei, împreună cu părinţii săi şi cu fratele său. Sora ei este în stare gravă.

Alice din oraşul ucrainean Ohtirka. Ea nu a putut trăi până la 8 ani. A murit în timpul unui bombardament, deşi bunicul ei a protejat-o cu trupul său.

Citeste si Boala cruntă de care suferă Vladimir Putin. Dezvăluirea a şocat pe toată lumea: „Este în agonie”

Kiril, bebeluş de 18 luni, din Mariupol, a fost dus la spital de tatăl său, în plin atac. Însă medicii nu au putut face nimic.

Arseni, 14 ani. Un fragment de proiectil l-a lovit pe băiat în cap. Medicii nu au putut ajunge la el, fiind prinşi în atac. Arseni a sângerat până a murit.

Sofia, 6 ani. Ucisă alături de fratele său de un an şi jumătate, mama sa şi bunicii, într-o maşină. Familia încerca să părăsească Nova Kahovka.

Deja peste 38 de copii au murit în Ucraina. Şi acest număr poate creşte în timp ce eu vă vorbesc! Când Federaţia Rusă spune invadatorii nu îi atacă pe civili, arătaţi-le aceste fotografii!

Arătaţi-le chipurile acestor copii care nu au avut şansa să crească. Câţi trebuie să mai moară pentru a convinge trupele Rusiei să înceteze focul şi să permită coridoarele umanitare? Avem nevoie acum de coridoare în oraşele atacate cel mai mult în Ucraina!

Citeste si Un băiat de 11 ani a trecut singur graniţa din Ucraina în Slovacia. Avea scris pe mână un număr de telefon: „Este un erou!”

Sute de copii mor acolo în subsoluri fără hrană şi fără îngrijiri medicale. Soldaţii ruşi împuşcă familiile care încearcă să părăsească acele clădiri. Îi ucid şi pe voluntarii care încearcă să ajute.

Fac apel la toată mass-media onestă din lume! Spuneţi acest adevăr teribil: invadatorii ruşi ucid copii. Şi ei o fac deliberat, trag pentru a ucide, pentru a ne îngenunchea, pentru a împiedica ajutorul umanitar.

Arătaţi-le femeilor rusoaice – spuneţi-le ce fac fiii lor în Ucraina! Arătaţi-le aceste fotografii femeilor rusoaice – bărbaţii voştri, fraţii, compatrioţii ucid copii ca ai voştri! Şi voi sunteţi responsabile personal de moartea fiecărui copil ucrainean pentru că vă daţi consimţământul tacit pentru aceste crime.

Ţări din NATO: închideţi cerul deasupra Ucrainei! Salvaţi-ne copiii pentru ca ai voştri să nu moară mâine!”, este mesajul disperat al Olenei Zelenska.