Soția lui Aleksei Navalnîi, primul mesaj public după moartea soțului său: „Nu știu dacă să cred sau nu vestea groaznică. Putin și regimul lui sunt responsabili”

Soția lui Alexei Navalnîi, Iulia, a avut o primă reacție după moartea soțului ei, cel care a fost principalul opozant al lui Vladimir Putin.

16 feb. 2024, 19:08
Soția lui Aleksei Navalnîi, primul mesaj public după moartea soțului său: „Nu știu dacă să cred sau nu vestea groaznică. Putin și regimul lui sunt responsabili”
Soției lui Aleksei Navalnîi, primul mesaj public după moartea soțului său: "Nu știu dacă să cred sau nu vestea groaznică. Putin și regimul lui sunt responsabili"

Iulia, soția lui Alexei Navalnîi, a vorbit la Conferința de Securitate de la Munchen, la câteva ore după anunțul decesului. Opozantul lui Putin a murit în penitenciarul din Rusia.

„M-am gândit multă vreme dacă ar trebui să ies aici sau să zbor direct la copiii mei. Dar apoi m-am gândit ce ar fi făcut Alexei în locul meu. Și sunt sigură că, dacă ar fi fost aici, ar fi fost pe scena asta. Nu știu dacă să cred sau nu vestea, vestea groaznică pe care o primim doar din surse guvernamentale din Rusia”, și-a început soția lui Navalnîi discursul.

Citește și Aleksei Navalnîi, dispărut din închisoare! Nimeni nu știe locul în care se află acum: ”Săptămâna trecută a amețit și s-a întins pe jos”

„Acest regim și Vladimir Putin trebuie să poarte responsabilitatea personală pentru toate lucrurile teribile pe care le fac țării mele. Pentru că de mulți ani, și știți cu toții acest lucru, nu putem avea încredere în Putin și în guvernul Putin, ei mint mereu.

Dar dacă acest lucru este adevărat, vreau ca Putin, toți cei din jurul lui, prietenii lui Putin, guvernul lui, să știe că vor fi responsabili pentru ceea ce au făcut țării noastre, familiei mele și soțului meu. Și această zi va veni foarte curând. Și vreau să chem întreaga comunitate mondială, toți cei din această cameră, oameni din întreaga lume, astfel încât să ne unim împreună și să învingem acest rău. Am învins regimul terifiant care este acum în Rusia. Și acest regim și Vladimir Putin trebuie să poarte responsabilitatea personală pentru toate lucrurile teribile pe care le fac țării mele, țării noastre, Rusiei, în ultimii ani”, a mai spus Iulia Navalnîi.

Citește și Atac cu rachete asupra orașului Belgorod din Rusia! Cel puțin șase persoane au fost ucise, printre care și un copil

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi a murit în închisoare, a anunțat penitenciarul.

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, fusese mutat, în decembrie, în „Lupul polar”, o închisoare dură de lângă Cercul Arctic.  În 25 decembrie, purtătoarea de cuvânt a politicianului rus de opoziție spunea că Alexei Navalnîi a fost mutat într-o colonie penală într-o regiune arctică din nordul Rusiei, după ce susținătorii pierduseră legătura cu el timp de mai bine de două săptămâni.

Cauzele decesului lui Navalnîi  sunt în curs de determinare, anunță Serviciul Federal Penitenciar pentru Okrugul Autonom Yamal-Nenets, potrivit TASS.