Atac cu rachete asupra orașului Belgorod din Rusia! Cel puțin șase persoane au fost ucise, printre care și un copil

Șase persoane, printre care și un copil, au fost omorâte în urma unui atac cu rachete asupra orașului Belgorod din Rusia, a transmis guvernatorul regiunii.

15 feb. 2024, 17:03

Șase persoane, printre care și un copil, au fost omorâte în urma unui atac cu rachete asupra orașului Belgorod din Rusia, a transmis guvernatorul regiunii.

Citește și Marcel Ciolacu, după atacul ruşilor asupra porturilor ucrainene: „Rusia nu a atacat intenţionat ţara noastră şi nici nu o va face. România nu a fost niciodată mai sigură ca acum din punct de vedere militar”

Alte 18 persoane, între care cinci copii, au fost rănite, potrivit Viacheslav Gladkov, guvernatorul regional.

Roman Starovoit, guvernator în regiunea vecină Kursk, a precizat că au fost lovite o bază sportivă, o zonă rezidențială și un mall.

În imagini și clipuri video publicate pe internet apare un centru comercial distrus, cu firma „Magnit” deasupra intrării.

Belgorod este cel mai apropiat oraș mare de granița cu Ucraina și nu este prima dată când localitatea este atacată în timpul războiului ruso-ucrainean, potrivit Reuters.

Guvernatorul regiunii Belgorod acuză Ucraina de un bombardament soldat joi cu șase morți și 18 răniți în orașul cu același nume.

Potrivit datelor provizorii, șase persoane au fost ucise la Belgorod, printre care un copil, iar 18 persoane au fost rănite, printre care cinci copii”, a scris Viaceslav Gladkov pe contul său de Telegram.

Conform lui Gladkov, bombardamentul a provocat distrugeri în mai multe apartamente, precum și într-un centru comercial și în interiorul unei „întreprinderi industriale”.

Belgorod, situat la 40 de kilometri de Ucraina

Pe lângă cele precizat mai sus, alte două locuințe au fost vizate de tiruri în districtul Belgorod, care înconjoară orașul.

Orașul Belgorod, situat la circa 40 de kilometri de granița cu Ucraina, este vizat adesea de tiruri în replică la bombardamentele masive efectuate de Rusia în țara vecină.

Astfel, în noaptea de miercuri spre joi, Ucraina a fost vizată de 26 de rachete care au provocat moartea cel puţin a unei femei, în timp ce marţi bombardamente ruse în estul Ucrainei s-au soldat cu opt morţi.

Citește și Polonia a ridicat de la sol avioane de luptă după ultimul atac rusesc asupra Ucrainei

Ministerul rus al Apărării s-a limitat pentru moment la a afirma că joi la prânz rachete lansate de armata ucraineană în regiunea Belgorod au fost neutralizate, potrivit TRT.com.