Soțiile și mamele soldaților buriați, apel disperat pentru întoarcerea lor: „Militarii sunt epuizaţi psihic şi fizic”

Soțiile și mamele soldaților buriați au făcut un apel disperat pentru întoarcerea lor. Acestea au înregistrat un mesaj video adresat șefului republicii, unde cer revenirea rudelor acasă de pe front.

28 iun. 2022, 22:56
Soțiile și mamele soldaților buriați, apel disperat pentru întoarcerea lor: „Militarii sunt epuizaţi psihic şi fizic”
Soțiile și mamele soldaților buriați, apel disperat pentru întoarcerea lor

Soțiile și mamele soldaților buriați, apel disperat pentru întoarcerea lor. Tensiunea socială crește în Rusia din cauza războiului declanșat de Kremlin împotriva Ucrainei. În Buriația, soțiile și mamele militarilor.

Citeşte şi: Cine sunt BURIAŢII, soldaţii mai duri ca mercenarii ceceni de pe frontul din Ucraina

Soțiile și mamele soldaților buriați, apel disperat pentru întoarcerea lor

În videoclip, femeile s-au adresat către liderul Buriatiei, Alexei Tsidenov. Cele 15 femei își susțin soții și fiii care servesc în brigada a 5-a de tancuri a Forțelor Armate Ruse. Femeile s-au plâns de „condițiile militare dificile” în care se află militarii.

Rudele noastre încă din ianuarie 2022 și-au părăsit locul de desfășurare permanentă pentru exerciții în Belarus. Apoi, din 24 februarie, participă la o „operație militară specială” pe teritoriul Ucrainei… Au fost implicați în poziții de primă linie de aproape 5 luni. Militarii sunt epuizaţi psihic şi fizic, toţi au contuzii de gravitate uşoară sau moderată. Din ianuarie 2022, militarii sunt pe teren, mulţi sunt răciţi. Au nevoie de un control medical”, au spus femeile în apel.

Rusia a folosit în mod activ soldați din cele mai sărace regiuni ale țării. În primul rând, vorbim de popoare mici: buriați, daghestani, tuvani și altele.

Ei sunt cei care suportă cele mai mari pierderi în luptele de pe pământul ucrainean. Pierderile Rusiei în Ucraina depășesc 35 de mii de oameni. Armata rusă nu a mai avut un asemenea pierderi de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.