Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, trimis în judecată de DNA. Ştefan Tache e acuzat de delapidare

Omul de afaceri Ştefan Tache, soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de trei directori ai unei societăţi financiare nebancare (IFN). Anchetatorii susţin că este vorba despre un dosar delapidare cu contracte de leasing în care prejudiciul este de peste 16 milioane de euro.

31 dec. 2020, 13:24
Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, trimis în judecată de DNA. Ştefan Tache e acuzat de delapidare
foto: Digi24.ro

Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi a fost trimis în judecată, alături de omul de afaceri Bogdan Florin Dinu şi trei directori ai Fortis Lease România IFN SA – Marinela Căzănaru (director general), Ionuţ Costea (director de risc, director departamentul de credite, director general adjunct) şi Viorel Dănuţ Lupu (director de vânzări), au precizat surse judiciare, citate de Agerpres.

Citeşte şi: Marcel Pavel şi Sanda Ladoşi pe liste pentru parlamentare. Sunt colegi de partid cu Şerban Nicolae şi deputatul „Mitralieră”

Dosarul a fost instrumentat iniţial de DIICOT în noiembrie 2017, fiind ulterior declinat la DNA în 2018, ca urmare a soluţionării de către procurorul general a unui conflict de competenţă.

Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, trimis în judecată de DNA. Acuzaţiile procurorilor anticorupţie

Procurorii DNA susţin că în perioada iulie 2007 – septembrie 2008, directorul general al unei instituţii financiare nebancare, cu ajutorul celor doi directori din subordinea sa, ar fi încheiat fără drept nu mai puţin de 42 contracte de leasing financiar cu societăţile controlate de cei doi oameni de afaceri (Ştefan Tache şi Bogdan Florin Dinu – n.r.).

Potrivit sursei citate, contractele de leasing ar fi fost încheiate cu încălcarea normelor Băncii Naţionale a României şi a celor interne ale societăţii conduse de cei trei directori.

Anchetatorii precizează că, astfel, IFN-ul a fost prejudiciat cu 16.313.843 de euro.

Instituţia financiară nebancară – BNP Paribas Leasing Solutions IFN SA – care succede în drepturi societatea păgubită – Fortis Lease România IFN SA – s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 17.645.271 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi: Radu Măzare şi Decebal Făgădău, trimişi în judecată de DNA. Foştii primari din Constanţa, acuzaţi de vânzarea ilegală a unor terenuri

Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, foşti primari ai oraşului Constanţa, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, în două dosare distincte. Foştii edili sunt acuzaţi de abuz în serviciu privind în legătură cu vânzarea nelegală a unor terenuri din staţiunea Mamaia.