Soţul deputatului Claudia Boghicevici şi-a retras plângerea după ce ar fi fost bătut în campanie

Soţul deputatului PDL de Arad Claudia Boghicevici şi-a retras plângerea penală împotriva unui presupus agresor din echipa de campanie a USL, care l-ar fi bătut pe stradă înainte de alegerile parlamentare, motivându-şi decizia prin faptul că presupusul agresor şi-ar fi recunoscut fapta la Poliţie.

RomaniaTV.net
06 ian. 2013, 15:20
Soţul deputatului Claudia Boghicevici şi-a retras plângerea după ce ar fi fost bătut în campanie

Într-un comunicat de presă remis, duminică, de deputatul PDL de Arad Claudia Boghicevici, parlamentarul aduce „unele clarificări legate de actul de violenţă” asupra soţului său, incident produs în ultima zi de campanie electorală.

Deputatul afirmă în comunicat că „s-a dovedit faptul că acele persoane care l-au acuzat” pe soţul său că era sub influenţa băuturilor alcoolice „au minţit”.

„În urma sesizării depuse la Poliţie, vineri, 4 ianuarie a fost ultima zi în care se putea închide cazul pentru a nu se ajunge în instanţă. Şeful de campanie al domnului Ovidiu Marian, un anume Artur Constantin Ionescu, a recunoscut că l-a lovit pe soţul meu şi că acesta nu era băut. Cel care a comis actul de violenţă a susţinut în faţa poliţiştilor că l-a confundat pe soţul meu cu altă persoană şi că regretă gestul. Declaraţia a fost făcută în faţa organelor de ordine şi există la dosar”, afirmă Claudia Boghicevici.

Deputatul anunţă cu această ocazie că, „în urma gestului de a recunoaşte atât actul de violenţă, cât şi falsa afirmaţie că victima consumase băuturi alcoolice, Cătălin Boghicevici a decis să îşi retragă plângerea penală”.

„Am spus şi atunci, după incident, că este regretabil că unii politicieni aşa înţeleg să facă politică, prin violenţă. Pe lângă suferinţa provocată soţului meu, acesta a mai şi fost acuzat că a băut, insinuându-se ideea că el e de fapt vinovat. Afirmaţii false, recunoscute de către făptuitor. Soţul meu şi-a retras plângerea pentru că am considerat că nu este cazul să mergem mai departe, să deschidem calea unui lung proces. Pentru noi este important că persoana şi-a recunoscut fapta”, a încheiat deputatul Boghicevici.

În data de 8 decembrie 2012, soţul fostului ministru al Muncii Claudia Boghicevici a fost internat la Spitalul Judeţean Arad, el acuzând că a fost bătut pe stradă de un bărbat din echipa de campanie a USL, iar de faţă ar fi fost senatorul PNL Ovidiu Marian, care nega, însă, spunând că Boghicevici era băut şi a căzut într-un şanţ.