Soțul Mariei, femeia însărcinată care a murit în spital, aduce acuzații grave: ”Sarcina era ok, medicul i-a dat Nospa și Paracetamol”

Maria a murit pe un pat de spital din Bacău, într-un caz care seamănă izbitor de mult cu cel al Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă moartă în Botoșani. Soțul femeii de 38 de ani spune că a fost lăsată să moară cu zile, că deși era un caz grav, medicii au amânat să o opereze.

03 apr. 2024, 11:18
Soțul Mariei, femeia însărcinată care a murit în spital, aduce acuzații grave: ”Sarcina era ok, medicul i-a dat Nospa și Paracetamol”

Maria era însărcinată în patru luni și a murit la nici 24 de ore de la internarea în Maternitatea din Bacău. Femeia în vârstă de 38 de ani, însărcinată în luna a patra în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, s-a prezentat la camera de gardă, la Spitalul Județean Bacău, la primele ore ale dimineţii, însoţită de soţul ei. Avea dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap. Mai pierduse o sarcină, în septembrie anul trecut, şi acum se simţea din nou rău. Se temea pentru sarcina ei.

“Miercuri, 13 martie, am fost la ecografia normala de monitorizare, sarcina era ok. Seara râdeam cu Maria: Uite, fiica ta nu stă la poze, stă numai cu spatele. Joi seara, a doua zi, spune că are crampe mai dese decât normale. Şi-i spune medicul să ia No-Spa, Paracetamol şi dacă nu e ok, mergeţi la spital. Dimineaţa, în jurul ore 5, vineri, s-a trezit cu frisoane, dureri de burtă”, povestește Ovidiu Prutean, partenerul de viață al Mariei.

La scurt timp după ce a fost consultată de medici, Maria a primit vestea de care se temea. A aflat că sarcina se oprise din evoluție. Deși starea de sătătate a femeii era gravă, medicii au așteptat aproximativ 12 ore până în momentul în care au dus-o în sala de operație. A fost băgată în operație noaptea, iar familia a aflat dimineață că a murit. Soțul este revoltat și spune că medicii nu au crezut-o pe tânără că are dureri și au acuzat-o că are doar o cădere psihică.

„Au considerat că nu este un caz grav, au folosit termenul, conducerea, au zis ca au temporizat-o. Temporizezi un caz grav? Au aşteptat să se faca ea bine”, adaugă Ovidiu Prutean, iubitul Mariei.

„În timpul procedurii lor, operaţiei de la chirurgie, Maria expulzase fătul”, explică Ovidiu Prutean.

Citește și: Un asistent medical din Dâmbovița a murit subit sub privirile soției și a copilului său! Robert a încetat din viață la doar 30 de ani, la o zi după ce ajunsese la urgențe din cauza durerilor de cap

Familia Mariei a depus plângere penală împotriva spitalului și a medicilor.

„Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat Dumitrache Gabriel, purtător de cuvânt I.P.J. Bacău.

Raportul medico-legal a arătat că Maria a murit de septicemie. La fel ca şi în cazul Alexandrei, tânăra de 25 de ani, din Botoşani, care a decedat după o noapte de chin, fără vreo intervenție medicală timp de aproape șapte ore şi fără să primească măcar un calmant. Medicul care era de gardă în acea noapte a fost demis şi este cercetat penal pentru ucidere din culpă.