Ea este Maria, gravida care a murit la 24 de ore după internarea în Maternitatea din Bacău. Familia face acuzații grave

Maria, o femeie în vârstă de 38 de ani, a murit la 24 de ore de la internarea la Maternitatea din Bacău. În timp ce familia face acuzații grave, medicii spun că au urmat procedurile întocmai.

02 apr. 2024, 15:28
Ea este Maria, gravida care a murit la 24 de ore după internarea în Maternitatea din Bacău. Familia face acuzații grave
Ea este Maria, gravida care a murit la 24 de ore după internarea în Maternitatea din Bacău. Familia face acuzații grave

Femeia în vârstă de 38 de ani a murit la scurt timp după ce a mers la Spitalul Judeţean Bacău, pentru că avea dureri cauzate de sarcina oprită din evoluție.

Citește și: Un nou spital în București în care să funcționeze Institutul Fundeni, cu o investiție de 500 de milioane de euro. Ciolacu: „Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani!”

Ea este Maria, gravida care a murit la 24 de ore după internare

Femeia în vârstă de 38 de ani, însărcinată în luna a patra în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, a ajuns la Spitalul Județean Bacău, cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap. Partenerul de viață al femeii acuză spitalul nu a îngrijit-o corespunzător şi a lăsat-o nesupravegheată o zi întreagă. Bărbatul a făcut mai multe plângeri la Colegiul Medicilor, la Poliţie, dar şi la Ministerul Sănătăţii.

Aurelia Țaga, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău, a declarat că pacienta a fost preluată de medici de la primul moment al prezentării în secție și tot timpul a fost monitorizată. Problemele de sănătate pe care Maria le avea au cauzat, însă, degradarea rapidă a stării sale generale.

„În prezent, cazul este în anchetă penală desfășurată de Poliția Bacău. Medicina legală a efectuat necropsia și a emis certificat constatator preliminar al decesului și s-au recoltat probe care sunt în lucru la medicina legală Iași. Deocamdată nu avem o cauză a acestei evoluții fulminante spre gravitatea pacientei. Pacienta a fost preluată de specialiști de la primul moment al prezentării în secțiile noastre și tot timpul a fost monitorizată, s-a intervenit terapeutic în funcție de starea pacientei. Evoluția a fost fulminantă spre gravitate, ceea ce a dus la deces,” a precizat Aurelia Țaga, pentru Digi24.

Medicii au constatat, la o primă evaluare, că sarcina femeii s-a oprit din evoluție. Abia după 12 ore au dus-o în sala de operație, timp în care starea ei de sănătate s-a degradat tot mai mult. Doctorii nu puteau efectua intervenția chirurgicală din cauza protocolului medical, ba chiar au suspectat că Maria mai are și alte afecțiuni. În timpul intervenției a fost scos colecistul, pentru că s-a constatat că este inflamat, iar sarcina s-a evacuat de la sine.

După operație, femeia a fost dusă la terapie intensivă în stare gravă, medicii având un pronostic negativ în ceea ce o privește, chiar și după operație. La doar câteva ore distanță, a făcut un stop cardiorespirator, a fost resuscitată, însă a urmat și al doilea stop cardiorespirator, din care nu și-a mai revenit, fiind constatat decesul.

Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a se afla care a fost cauza morții celor doi.

Citește și: Şpagă de 15.000 de euro la angajare în spitalul unde o gravidă a murit în chinuri. Au fost reţinute 11 persoane, patru dintre ele fiind deja sub control judiciar