Soţul Monicăi Iacob Ridzi îi cere lui Klaus Iohannis să-i graţieze soţia VIDEO

Tiberiu Iacob Ridzi a depus joi, la Palatul Cotroceni, o cerere de graţiere a soţiei sale, Monica Iacob Ridzi. În cererea de graţiere au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât şi situaţia celor doi copii ai cuplului.

RomaniaTV.net
28 mai 2015, 10:08

„Principalele motive care au fost invocate au fost unul de natură umanitară, faptul ca noi avem doi copii, o fetiţă de 1 an şi şapte luni şi un băiat de 5 ani, care sunt destul de bolnavi, şi motivul medical – starea de sănătate a soţiei mele. Toate speranţele noastre se îndreaptă către preşedintele Klaus Iohannis prin acestă cerere de graţiere, care ar fi singura soluţie pentru ca soţiei mele să-i poate fi asigurate condiţiile cât mai bune, din punct de vedere medical, să poată să-şi ţină sub control boala pe care o are şi să fie lângă copiii care suferă enorm. „, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, într-o intervenţie telefonică la România TV

Cererea de graţiere a fost depusă joi, la prânz de către Tiberiu Iacob Ridzi.
„Nu am discutat cu nimeni despre cererea de graţiere, singurul motiv pentru care am făcut acestă cerere este faptul că este un demers legal, care ţine strict de persoana domnului preşedinte Klaus Iohannis. Nu am vorbit şi nici nu mă gândesc să vorbesc cu fostul preşedinte Traian Băsescu”, a mai spus Ridzi.

Tiberiu Ridzi a mai spus că starea de sănătate a soţiei sale s-a înrăutăţit în închisoare.

„Soţia mea este în acest moment în Spitalul Penitenciar Jilava, unde urmează o serie de investigaţii. Din păcate, în ultima perioadă au apărut şi alte afecţiuni, pe care soţia mea nu le-a avut înainte de încarcerare. Suntem îngrijoraţi şi acesta este şi principalul motiv pentru care am făcut acum acestă cerere de graţiere. Cererea a fost făcută de către soţia mea, iar eu azi am depus-o în numele ei. (…) Cele mai grave afecţiuni sunt cele hematologice, despre care ştiam şi cu care a fost diagnosticată înaintea încarcerării, însă sunt şi afecţiuni apărute pe fondul situaţiei în care se află”, a explicat Ridzi.

Monica Iacob Ridzi se află în prezent la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferată aici de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sănătate.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.


loading...