Soţul Monicăi Ridzi, după ce Klaus Iohannis a respins cererea de graţiere: Este o veste proastă pentru noi

Klaus Iohannis a respins cererea de graţiere a Monicăi Iacob Ridzi. Soţul fostului ministru al Tineretului și Sportului spune că pentru ei asta a fost ultima speranţă.

03 dec. 2015, 14:22
Soţul Monicăi Ridzi, după ce Klaus Iohannis a respins cererea de graţiere: Este o veste proastă pentru noi

Preşedintele Klaus Iohannis a respins cererile de graţiere formulate de Monica Iacob Ridzi şi de Gheorghe Mencinicopschi, relatează România TV.

„Este o veste proastă pentru noi. Soţia mea este la Gherla şi îşi ispăşeşte pedeapsa acolo. E în aceeaşi stare, nu sunt modificări în vreun sens. Ea este sub observaţie medicala. Acest demers era ultima speranţă. Nu ştiu dacă mai există o altă cale”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, in 16 februarie, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului.

Sotul Monicai Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, la sfarsitul lunii mai, ca a depus o cerere de gratiere in numele fostului ministru, invocand atat starea de sanatate a acesteia, cat si situatia celor doi copii ai cuplului.

Mai exact, Monica Iacob Ridzi a invocat in cererea de a parasi Spitalul Penitenciar Jilava faptul ca are doi copii, respectiv o fetita de un an si sapte luni si un baiat in varsta de cinci ani. De asemenea, in susutinerea cererii de gratiere, fostul ministru a depus mai multe documente, intre care si o dovada ca sufera de o boala hematologica, iar din cauza imunitatii scazute, orice infectie pe care ar putea sa o ia in penitenciar i-ar putea fi fatala.

Potrivit DNA, in perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , in calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetari Alimentare, executa din 8 august 2014 pedeapsa de opt ani de inchisoare primita in dosarul privatizarii frauduloase a ICA. 

Mencinicopschi a fost dus la spital din cauza unei suferinte cardiace, dupa ce a primit primele ingrijiri la penitenciar. Fostul director al ICA a fost internat sub paza la Institutut „C.C. Iliescu”.