Soţul Sandei Ladoşi, probleme de sănătate la Parchet. Ştefan Tache a mărturisit că suferă de cancer

Soţul Sandei Ladoşi, probleme de sănătate la Parchet. Adus din arestul poliţiei Capitalei, lui Ştefan Tache i s-a făcut rău în timpul audierilor. Un echipaj SMURD a venit la Parchet pentru a-i acorda primele îngrijiri.

RomaniaTV.net
21 nov. 2013, 15:19
Soţul Sandei Ladoşi, probleme de sănătate la Parchet. Ştefan Tache a mărturisit că suferă de cancer

Ştefan Tache a fost adus pentru noi audieri în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală în valoare de 4 milioane de euro. Chiar în timp ce răspundea interogatoriului, Tache a cerut medici pentru că se simte rău.

Potrivit România TV, un echipaj SMURD a venit la faţa locului, însă după doar 10 minute a plecat. Cadrele medicale i-au luat tensiunea şi pulsul precizând că nu este însă nimic grav. Soţul Sandei Ladoşi s-a întors în arest.

Omul de afaceri a declarat la ieşirea din Parchet că nu mai suportă să stea după gratii pentru că suferă de cancer.

„De un an de zile stau prin spitale. Am fost diagnosticat cu cardiopatie ischemică, diabet zaharat şi cancer la colon pentru care fac chimioterapie. Mi s-a pus acest diagnostic în ianuarie şi am fost operat în martie, iar vineri (11 octombrie, n.r.) ar fi trebuit să îmi fac un nou set de analize pentru a mă opera a doua oară, în Austria. (…) Pentru că am fost arestat, am fost nevoit să întrerup tratamentul. În două, trei săptămâni s-ar putea să cedez”, a spus Tache.

Soţul Sandei Ladoşi a precizat că este anchetat într-un alt dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în care are interdicţia de a părăsi ţara, însă procurorii i-au permis să plece la tratament.

„Când a trebuit să plec la tratament în străinătate, cei de la DIICOT mi-au permis acest lucru, iar eu de fiecare dată m-am întors”, a subliniat Tache.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, în 3 octombrie, 56 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Călăraşi, Dâmboviţa şi Teleorman, la locuinţele membrilor unui grup infracţional care ar fi produs o evaziune fiscală de aproximativ patru milioane de euro prin neplata TVA, în urma unor circuite financiare fictive derulate prin 18 firme.

În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT – Structura Centrală au fost duse la audieri 32 de persoane, procurorii emiţând ordonanţe de reţinere pentru şase dintre acestea, printre care şi soţul Sandei Ladoşi, Ştefan Tache.

Procurorii DIICOT au cerut, în 4 octombrie, Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a celor şase persoane reţinute pentru evaziune fiscală. Instanţa a admis în 5 octombrie propunerea procurorilor şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

Anchetatorii au găsit la percheziţii mărfuri tranzacţionate ilegal, nouă puşti de vânătoare şi trei pistoale cu aer comprimat. Unele bunuri care aparţin suspecţilor şi părţilor responsabile civilmente au fost puse sub sechestru asigurător.

În acest dosar, procurorii DIICOT – Structura Centrală cercetează 11 persoane suspectate că au constituit în Bucureşti un grup de criminalitate organizată care, prin circuite financiare fictive derulate prin mai multe firme, a făcut achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii.

Membrii grupului infracţional au vândut apoi materialele de construcţii în România, dar au înregistrat operaţiuni nereale în evidenţele contabile ale unui număr de 18 societăţi comerciale pe care le controlau, pentru a reduce valoarea reală a TVA, a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, o primă categorie de societăţi a fost utilizată în calitate de client intracomunitar, pentru achiziţiile intracomunitare de materiale de construcţii, şi respectiv de furnizor naţional.

O a doua categorie de societăţi comerciale a fost folosită pentru crearea de circuite financiare fictive, respectiv derularea de operaţiuni fictive pentru a evidenţia în actele contabile ale societăţii care realizează achiziţii intracomunitare cheltuieli nereale, diminuând astfel cuantumul TVA colectată.

O a treia categorie de societăţi comerciale – adevărate „fabrici de facturi”, conform procurorilor – a fost utilizată pentru a emite facturi fictive care să permită societăţilor din primele două categorii să dispună transferul unor sume de bani în contul acestora, retrase ulterior în numerar de către membrii grupării.