Soţul şefei DIICOT, condamnat la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul 'Carpatica Asig', pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Decizia nu este definitivă.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 10:16
Soţul şefei DIICOT, condamnat la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig

Dan Hosu a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi la 1 an şi şase luni de detenţie pentru  instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentur sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

Cele două pedepse au fost contopite rezultând astfel trei ani de închisoare, potrivit G4Media.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o eventuală condamnare a soţului şefei DIICOT, Dan Hosu, în Dosarul Carpatica Asig nu va rămâne fără urmări şi nu va aştepta ca alţii „să mişte rotiţele”.

Dan Hosu, fost şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul Direcţiei de combatere a crimei organizate a IGPR, a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi mită.
Alături de el, au mai fost trimişi în judecată Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu, un alt poliţist, Cătălin Marian Cataramă, şi patronul unei firme, Ion-Sorin Tatu.

Soţul şefei DIICOT este acuzat că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig, dar şi pentru ca autoritatea să nu ia decizii nefavorabile societăţii de asigurări patronate de Dan Ilie Carabulea.