Souha, văduva lui Arafat, depune plângere penală pentru că soţul ei a fost otrăvit cu poloniu

Publicat: Luni, 16 Iulie 2012 10:37 // Actualizat: Luni, 16 Iulie 2012 10:37 // Sursa: Mediafax

Văduva lui Yasser Arafat, Souha, vrea să depună plângere în faţa justiţiei franceze pentru otrăvire, după ce s-a descoperit o cantitate anormală de poloniu asupra unor bunuri personale ale fostului lider palestinian, a anunţat avocatul văduvei.

"Doamna Arafat a hotărât că va depune plângere penală, lucru care va avea loc peste o lună", a anunţat avocatul Marc Bonnant, înt-un interviu pentru publicaţia Le Matin Dimanche. Această plângere va fi depusă la Paris, unde a murit liderul istoric palestinian în 2004, a adăugat avocatul genevez.

Potrivit lui Bonnant, "plângerea va viza un autor necunoscut, iar capătul de acuzare va fi otrăvirea".

Institute for Radiation Physics din Lausanne (Elveţia), care analizează eşantioane biologice prelevate de pe bunuri personale ale lui Arafat predate văduvei sale, Souha Arafat, de către Spitalul din Percy, unde acesta a murit, a detectat în ele "o cantitate anormală de plutoniu", potrivit unui documentar difuzat pe 3 iulie de către postul de televiziune Al-Jazeera din Qatar.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi Souha Arafat şi-au exprimat deja acordul în vederea efectuării unor prelevări de pe rămăşiţele pământeşti ale lui Arafat, depuse într-un mausoleu la sediul preşedinţiei din Ramallah (Cisiordania), lucru care implică exhumarea.

Nepotul lui Yasser Arafat, Nasser al-Qidwa, a acuzat joi Israelul că l-a otrăvit pe liderul istoric palestinian cu poloniu, cerând ca "vinovaţii acestui asasinat să fie judecaţi".

Poloniul este o substanţă radioactivă extrem de toxică, care fost utilizată şi la otrăvirea, în 2006, la Londra, a lui Aleksandr Litvinenko, un fost spion rus devenit opozant al preşedintelui Vladimir Putin.
 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 oct 21:13
Votează email 0 email
...ipoteza otrăvirii liderului palestinian decedat în 2004 la Spitalul Militar din Percy, în apropiere de Paris. Articolul citează rezultatele unei expertize efectuate de către experţi elveţieni care ar fi găsit urme de poloniu 210 (o substanţă radioactivă foarte toxică) în bunurile...
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H