SOV, o istorie penală. Câte arestări? Câte eliberări?

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat pentru prima dată in 1981, când a fost condamnat pentru delapidare şi a stat în arest patru ani, până in 1985. “Un recensământ” al arestărilor şi eliberărilor lui SOV, publicat de Hotnews.ro

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 22:21
SOV, o istorie penală. Câte arestări? Câte eliberări?

Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat pentru delapidare in 1981, dupa cum rezulta dintr-o investigatie HotNews.ro publicata in 2010 care detalia faptul ca SOV a semnat un angajament de informator cu fosta Securitate in 1983. Din documente si marturii rezulta ca SOV a fost infractor de drept comun, arestat in 1981 pentru delapidare, si ar fi stat incarcerat pana in anul 1985 cand a fost pus in libertate.

În 1981, Sorin Ovidiu Vîntu era condamnat definitiv, cu executare, pentru complicitate la infracțiunea continuată de delapidare calificată (pentru o pagubă de 69.641 de lei), săvîrșirea infracțiunii continuate de sustragere și distrugere de înscrisuri oficiale, comiterea infracțiunii continuate de fals intelectual în acte oficiale și comiterea infracțiunii de uz de fals.

Pe 10 septembrie 2010, judecatoarea Ana Maria Tranca, de la Tribunalul Bucuresti, a dispus arestarea preventiva a lui SOV pentru  favorizarea infractorului Nicolae Popa, condamnat la 15 ani inchisoare in dosarul FNI. Dupa sase zile, judecatoarele Viorica Costiniu si Luciana Mera au decis eliberarea lui Vintu. In dosarul santajarii lui Sebastian Ghita, magistratii au judecat in sase runde arestarea si eliberarea lui Vintu.

  • Dupa aproape o luna si jumatate de arest preventiv, judecatorii Sandu Gheorghita si Andone Bontas Amalia au dispus eliberarea lui Vintu
  • Pe 11 noiembrie, judecatorul Mitu Stegaru de la Tribunalul Bucuresti hotaraste arestarea lui SOV in dosarul fraudarii Petrom Service. Dupa patru zile, pe 14 noiembrie, judecatorii Carmen Gaina (presedinte), Paniologu Daniela si Bajan Vasile l-au eliberat.
  • In dosarele anchetate de procurori in 2010-2011, Vintu a stat in arest preventiv 59 de zile

mai mult pe Hotnews.ro