SOV: Ştiu că multe dintre afirmaţiile lui Daniel Dragomir sunt autentice. Dar mai ştiu că a săvârşit un act grav de trădare

Sorin Ovidiu Vîntu a rezumat pe Facebook câteva dintre subiectele fierbinţi ale ultimelor zile. El a făcut referire la dezvăluirile fostului colonel SRI Daniel Dragomir, despre care afirmă că sunt adevărate.

15 sept. 2017, 12:41
SOV: Ştiu că multe dintre afirmaţiile lui Daniel Dragomir sunt autentice. Dar mai ştiu că a săvârşit un act grav de trădare

Palada sau Goțiu?

Generație, când cineva te insultă în mod repetat, cum reacționezi?

Dacă într-un dialog preopinentul tău vorbește fără sens, debitează platitudini peste platitudini, clișee peste clișee, ai tendința să-l întrerupi sau respecți dreptul lui de a-și expune neghiobiile până la capăt?

Dacă știi că un individ îți este net inferior intelectual, te angajezi într-un dialog cu el?

Dacă știi că un individ îți este inferior din punct de vedere fizic, îl lovești?

Dacă vei răspunde corect la aceste întrebări, vei vedea că ambele personaje implicate în scandalul de la B1 TV sunt la fel de dezgustătoare.

Ticălosul amărât

După cum știi, generație, am fost primul care ți-am spus despre rolul de poliție politică jucat de SRI în statul român, despre subordonarea acestuia serviciilor secrete americane, cât și despre controlul total pe care îl căpătase asupra celor mai importante puteri și instituții ale statului, devenind astfel puterea absolută și total neligitimă în România. În cei 3 ani de când ți-am spus toate astea, ele s-au confirmat atât din surse interne, cât și de la surse din cele mai înalte sfere ale administrației americane. Dar cea mai nefericită confirmare a venit în cadrul unei lovituri de presă dată de Ciutacu și Cristoiu, când unul dintre foștii adjuncți ai lui Coldea acordă un interviu celor doi, în care descrie cu lux de amănunte cum funcționa acest serviciu în perioada în care și el se afla la conducere. Știu că multe dintre afirmațiile lui sunt autentice, eu fiind la acea vreme una dintre țintele predilecte ale dlor Maior și Coldea, din ordinul dlui Băsescu și acelor la a căror invazie mă opuneam. Dar mai știu, în același timp, că dl colonel Dragomir a fost cel care conducea echipa de 40 de securiști care se ocupa cu monitorizarea mea prin toate mijloacele prevăzute și neprevăzute de lege. Iar ceea ce e mai grav este că știu că dl colonel a săvârșit un act grav de trădare a instituției unde a lucrat. Orice serviciu intern de securitate se bazează pe colaborarea cetățenilor onești care cu bunăcredință cred că prin această colaborare își ajută țara. Când un fost șef din acest serviciu iese public și arată rahatul din interior, consecința imediată este îndepărtarea acestor cetățeni, vulnerabilizând astfel una dintre cele mai importante structuri de apărare a țării. Dl colonel Dragomir nu este un erou justițiar, el este doar un amărât de ticălos care, după ce a fost dat afară, încearcă să se răzbune. El nu trebuie aplaudat, ci aspru pedepsit pentru că, spre deosebire de zicerile mele sau ale altora care sunt de natură să creeze o presiune constructivă asupra comportamentului acestei instituții, turnătoriile unuia dintre șefi o pot discredita major în ochii populației având consecințele pe care ți le am descris deja.

Tomberoane și vidanje

Europenii nu ne vor în Schengen, americanii nu ne primesc fără vize în America, astfel încât, „proasta cu bani a Europei”, cum inspirat a calificat-o Ion Cristoiu, rămâne și bătută și…. cu banii luați. Cu un Iohannis penibil care a promis ‘jde miliarde fără să obțină nimic pentru țară, cu un Dragnea disperat să fie băgat în seamă de vreo unul din marii jucători ai lumii, arătând că banii promiși de Iohannis stau practic în pixul lui, cu un guvern obsedat de apariții televizate, de altceva nefiind capabil, soarta ta, generație, dacă nu-i dai jos, este clară.

Toanta pe toace

Un dispreț total îl încojoară pe bărbatul care insultă o femeie. Chiar dacă o toantă pe toace dă ordin să fie uciși 140 de urși, nimeni n-are dreptul s-o insulte. 

Trebuie să-i spui extrem de politicos acelei toante că și în situația în care i-ar fi fătat ea, tot n-ar fi avut dreptul să-i omoare. Oricât de mult te-ar revolta lipsa de compasiune, de umanism și de soluții a toantei pe toace, trebuie să i te adresezi în mod politicos cu “dna Ministru”.