PSD cere CSM să se autosesizeze în cazul Mircea Băsescu după ce Traian Băsescu a acuzat DNA de „făcătură”

Dan Şova, purtătorul de cuvânt al PSD, cere CSM să se autosesizeze în cazul Mircea Băsescu, în care Traian Băsescu acuză DNA de "făcătură miliţienească".

14 oct. 2014, 09:02
PSD cere CSM să se autosesizeze în cazul Mircea Băsescu după ce Traian Băsescu a acuzat DNA de „făcătură”

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a lansat ieri un atac incalificabil la adresa DNA, catalogând ancheta privitoare la fratele său, Mircea Băsescu, drept o «făcătură miliţenească». Presiunile la adresa Justiţiei şi a procurorilor, atacul la rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, toate acuzele pe care le-a formulat aduc grave prejudicii bunului mers al acestei anchete şi trădează o ingerinţă fără precedent a preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, în ancheta demarată de către DNA împotriva fratelui său.

Formula in care a spus ca, intre fratele sau si Justitie, alege Justitia a fost o alta minciuna, fiind clar, dupa ziua de ieri, ca domnul Traian Basescu face orice pentru a discredita Justitia”, susţine Dan Şova.

Soacil-democratul solicită Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze în acest caz, date fiind atacurile lansate de Traian Băsescu la adresa procurorilor, „alături şi de ameninţările fără perdea pe care le-a transmis către denunţătorii din acest caz şi a avocatului acestora”.

„Prin astfel de atacuri nedemne pentru funcţia pe care o ocupă, Traian Băsescu vrea să compromită toate instituţiile statului român.  Preşedintele afectează grav credibilitatea instituţiei prezidenţiale, iar CSM este datoare să verifice acest caz. Nu este nici locul şi nici rolul Preşedintelui să facă astfel de aprecieri„, a precizat Dan Şova. 

CITEŞTE ŞI BĂSESCU, în direct despre dosarul fratelui: „Nu pare făcătură miliţienească?” Tolontan: Scena era HALUCINANTĂ