BĂSESCU, în direct despre dosarul fratelui: „Nu pare făcătură miliţienească?” Tolontan: Scena era HALUCINANTĂ

Preşedintele Traian Băsescu s-a pronunţat, luni seara, în direct, pe tema dosarului fratelui său, aflat în arest preventiv, arătând cu degetul spre Bercea şi Abraham şi sugerând că totul este o "făcătură miliţienească". Jurnalistul Cătălin Tolontan spune că scena în care preşedintele indica "ce îl enervează la rechizitoriu" era halucinantă.
Iulian Tudor
14 oct. 2014, 09:25
BĂSESCU, în direct despre dosarul fratelui:

Traian Băsescu că declarat, luni seara, că din 22 decembrie, după terminarea mandatului, va vorbi despre cazul în care este implicat fratele său şi despre „cazul Bercea –Abraham”. Totuşi, şeful statului a ţinut să facă unele comentarii legate de dosar.

„Nu am înţeles, din rechizitoriu, ziua când s-au dat banii, tranşa a doua, când s-au dat banii înapoi. Şi nu am înţeles dacă banii de care vorbea îi dădea înapoi sau îi lua”, a spus Băsescu, la Realitatea TV.

Mai mult, preşedintele a precizat că nu a vorbit cu fratele său şi a ţinut să menţioneze că nu va mai discuta până când termină mandatul. „Voi spune şi eu foarte multe despre acest caz. Începând din 22 decembrie. Bercea, Abraham, e un caz, nu vi s-a părut niciodată că e aşa, ca o făcătură din asta miliţienească? Dacă mie îmi spuneţi ziua în care s-au dat banii de către Bercea, că am înţeles că sunt două tranşe, ziua când s-au dat banii înapoi şi ziua în care s-a participat la privatizarea Aversa…. Sunt multe„, a comentat Băsescu.

Jurnalistul Cătălin Tolontan îl critică dur pe şeful statului pentru declaraţiile legate de Mircea Băsescu.

„La început, Traian Băsescu a spus că nu comentează un dosar în derulare. Dar, imediat, exact cum făcuse în aceeași emisiune și în cazul ofițerului acoperit, s-a alimentat singur a comentat dosarul! El a spus că anumite date din rechizitoriul procurorilor îi sînt neclare. Că nu le înțelege, lăsînt senzația că sînt evident inconsistențe în acuzele făcute de DNA la adresa fratelui său.

Ce riscă BĂSESCU după declaraţiile privind ofiţerul acoperit. Bolcaş: „Porţile PUŞCĂRIEI sunt larg deschise”

Apoi a zis că totul e o făcătură milițenească a avocatului Abraham, cu singura concluzie logică că procurorii DNA ar fi căzut în capcana unui fost milițian. Și a adăugat ceva despre faptul că banii urmau să achiziționeze acțiuni la Aversa, probabil susținînd linia de apărare a lui Mircea Băsescu. Deja erau detalii din caz, greu de înțeles de cineva nefamiliarizat cu dosarul. Dar procurorul de caz înțelegea foarte bine ce îl enervează pe președinte la rechizitoriu!

Scena era halucinantă. Președintele României dădea din mînă și pretindea că nu comentează deciziile justiției, dar susținea că rechizitoriul are neconcordanțe și că, atunci cînd nu va mai fi la Cotroceni, o să aibă el o groază de spus despre asta și despre caz! Cu doar cîteva zile în urmă, ambasada SUA insistase pe ideea că „sunt nepotrivite comentariile oficialilor despre cazuri în desfăşurare”. Nu contează. Cînd e vorba de „ai mei” nu mai contează. Președintele nu glumea deloc. După cum nu glumea într-o altă emisiune cînd spune că, dacă el ar fi fost căpitan, Titanicul nu s-ar fi scufundat”, a scris Tolontan pe blog.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde ispăşeşte o pedeapsă de opt ani şi nouă luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. El a fost condamnat definitiv în 20 mai 2014.

Şova: Cer CSM să se autosesizeze în cazul Mircea Băsescu, în care Traian Băsescu acuză DNA de „făcătură”

Fiul său, Florin Anghel, a primit o pedeapsă de cinci ani şi trei luni de închisoare, pentru tentativă de complicitate la omor. În acelaşi dosar, soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă şi instigare la această infracţiune.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica, Izaura, şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Bercea Mondial era judecat pentru tentativă de omor.

În schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, spun anchetatorii.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!