Şova: Contractul Bechtel, nedesecretizat pentru că nu s-a găsit originalul. Boagiu: E la camera 58

Dan Şova susţine că desecretizarea contractului cu Bechtel, semnat în 2003, nu s-a făcut pentru că nu s-a găsit, la Ministerul Transporturilor, varianta originală, în replică, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu precizând că documentul se află la etajul 2, camera 58.

RomaniaTV.net
01 aug. 2013, 13:48
Şova: Contractul Bechtel, nedesecretizat pentru că nu s-a găsit originalul. Boagiu: E la camera 58

Dan Şova a anunţat, miercuri, că documentul original nu poate fi găsit, el arătând că acesta este motivul pentru care contractul cu Bechtel nu a fost desecretizat şi adăugând că prevederile sale vor fi publicate imediat ce se va da de urma contractului.

„Nu am reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală a contractului semnat. Desecretizarea se face pe contractul original. Contractul desecretizat publicat în 2006 e cel original din 2003, dar updatat cu actele adiţionale din 2005. Nu s-a găsit varianta originală din 2003. (…) Anexele au apărut după 2005. Contractul a fost desecretizat în 2006”, a susţinut Dan Şova, miercuri seară, la Digi24.

El a spus că preţul menţionat în actul adiţional a ajuns la 10 miliarde de Euro, de la 2,2 miliarde de Euro.

„Boagiu (Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor – n.r.) a spus într-o conferinţă de presă că a trebuit să rezilieze parţial. E clar că modificările din 2005 au dus contractul la 10 miliarde de Euro. Oamenii aşteaptă să vadă pe ce cheltuieli nejustificate s-au dus banii”, a spus Dan Şova, potrivit aceleiaşi surse.

În replică, prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu precizează, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, că documentul original se află la Serviciul Probleme Speciale, etajul 2, camera 58.

„Şova trebuie să plece cât mai repede din Guvern, pe uşa din dos, pentru că demisia ar fi prea nobilă pentru el! Conform legii, contractul original Bechtel este la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58”, precizează Boagiu.

Boagiu susţine, totodată, că ministrul Dan Şova creează divesiuni pentru a nu răspunde la două probleme importante semnalate de ea, referitoare la desecretizarea contractului iniţial cu Bechtel semnat de Adrian Năstase în 2003 şi la contractele încheiate şi comisionele încasate de firmele de avocaţi ale familiei Şova.

„În situaţia în care Dan Şova este pur şi simplu incompetent, am să-l ajut să găsească contractul pe care îl dă pierdut. Conform legii, contractul original se găseşte la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58. Adevărata intenţie a lui Dan Şova este de a ascunde contractul iniţial pentru a-l proteja pe Adrian Năstase, dar şi pentru a-şi proteja afacerile şi familia”, afirmă Boagiu, potrivit sursei citate.

Boagiu consideră că este inadmisibil ca un ministru al Guvernului să „prostească” în continuu pe toată lumea cu declaraţii de genul „nu am reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală a contractului semnat”.

„Dan Şova are obligaţia, cel puţin morală, să spună câţi bani au încasat pe contractele de avocatură cu Bechtel şi CNADNR şi să ne spună şi cât de «cinstit» au negociat el şi familia lui, în calitate de avocaţi, pentru statul român. Acest «criminal al marii infrastructuri româneşti» trebuie să plece cât mai repede din Guvern, pe uşa din dos, pentru că demisia ar fi prea nobilă pentru el”, mai afirmă Anca Boagiu.