Şova: Decizia preşedintelui Băsescu de a retrimite Parlamentului legea privind reducerea CAS, nejustificată

Decizia preşedintelui Traian Băsescu de a retrimite Parlamentului spre rediscutare legea privind reducerea CAS este "nejustificată", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova.

RomaniaTV.net
23 iul. 2014, 18:28
Şova: Decizia preşedintelui Băsescu de a retrimite Parlamentului legea privind reducerea CAS, nejustificată

„Este o măsură care a fost votată unanim de către Parlamentul României, o măsură benefică pentru mediul de afaceri. Este o măsură dorită de către tot mediul de afaceri din România (…), măsură pe care domnul Traian Băsescu nu reuşeşte să o blocheze, dar o amână, acţionând în mod evident împotriva intereselor României. De fapt, amână publicarea în Monitorul Oficial, pentru că, indiferent de opoziţia domniei sale, luând în considerare şi decizia partidelor de a vota din nou această măsură, probabil că în prima săptămână a sesiunii ordinare din septembrie se va vota din nou în Parlament, după care se va duce la Preşedinţie. Nu mai poate refuza a doua oară”, a spus Şova.

Potrivit social-democratului, „refuzul” preşedintelui Traian Băsescu de a promulga legea privind reducerea CAS „nu demonstrează numai inconştienţă, dar şi rea-voinţă”.

„Eu cred că Traian Băsescu continuă în paradigma obişnuită a domniei sale. Este supărat pe români că l-au demis în 2012 şi continuă să le facă rău atât cât poate. Este foarte interesant că această măsură a fost susţinută şi propusă de către Traian Băsescu însuşi în campania electorală din 2004. Este ciudat că niciun guvern de dreapta nu a reuşit să preia această măsură, deşi este o măsură de dreapta şi după ce reuşeşte un guvern cu o puternică componentă social-democrată să facă acest lucru, preşedintele se opune intrării sale în vigoare”, a afirmat Şova.

Purtătorul de cuvânt al PSD a spus că, indiferent de opoziţia preşedintelui Traian Băsescu, de la data de 1 octombrie, „aşa cum a anunţat premierul, măsura va fi aplicabilă, va fi publicată în Monitorul Oficial şi totul va fi normal”.