Şova: E îngrijorător că Alianţa Creştin-Liberală nu reacţionează la atacul lui Funeriu la adresa BOR

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), Dan Șova, a declarat duminică că lipsa unei reacții a Alianței Creștin-Liberale (ACL) față de atacurile extrem de dure ale lui Daniel Funeriu, președintele interimar al Partidului Mișcarea Populară (PMP) Timiș la adresa Bisericii Ortodoxe Române (BOR) este un lucru îngrijorător.

RomaniaTV.net
03 aug. 2014, 11:36
Şova: E îngrijorător că Alianţa Creştin-Liberală nu reacţionează la atacul lui Funeriu la adresa BOR

„Mi se pare anormal și extrem de îngrijorător faptul că o formațiune politică ce se recomandă ca fiind creștină nu reacționează la atacul extrem de dur și lipsit de orice sens al fostului consilier prezidențial, Daniel Funeriu, la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Prin declarația de ieri am dorit să trag un semnal de alarmă și constat cu surprindere că cei care teoretic ar trebui să apere valorile creștinismului nu o fac”, a spus Șova potrivit unui comunicat de presă.

El a adăugat că liderii Partidului Național Liberal (PNL) și Partidului Democrat Liberal (PDL), care formează ACL, tac atunci când vine vorba de un apropiat al lui Traian Băsescu, care atacă direct și fără orice urmă de interpretare pe credincioșii ortodocși.

„Nu este posibil să spui că una din cele mai apreciate instituții de către români, BOR, este vândută ‘rușilor sovietici’, iar creștin ortodocșii, adică majoritatea mare a românilor, sunt suspecți de a fi agenți ruși. O asemenea declarație ar fi trebuit sancționată imediat de ‘dreapta creștină'”, a completat Șova.

Președintele interimar al PMP Timiș Daniel Funeriu a scris zilele trecute pe Facebook: „Biserica Ortodoxă este, în parte, infiltrată cu oameni în solda sovietoidă, care se află majoritar în Moldova și Oltenia”.

„Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca temă de campanie de către Ponta. Mesajul adevărat este următorul: ‘dragă Rusie, spune-le preoților pe care-i controlezi să-și convingă enoriașii să mă voteze și dau eu la schimb ce vreți voi'”, a mai scris Funeriu pe contul său de Facebook.