Şova: În această lună vor începe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda

Ministrul Transporturilor Dan Şova a anunţat, joi, că în 10 mai se va da ordinul de începere a lucrărilor pe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda.

01 mai 2014, 16:29
Şova: În această lună vor începe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda

„Pe 10 mai, la Turda, vom da ordinul de începere a lucrărilor pe Sebeş-Turda”, a spus într-o conferinţă de presă ministrul Dan Şova menţinând că este vorba de începerea lucrărilor pe loturile 3 şi 4. În ceea ce priveşte loturile 1 şi 2, ministrul Transporturilor a precizat că pentru acestea s-au cerut două reevaluări ”foarte simple”, care se vor termina probabil în 5-6 săptămâni.

Ministrul a spus că nu există niciun risc să se piardă bani europeni, dacă autostrada nu va fi terminată la termen, informează Agerpres.

Dan Şova a explicat că Memorandumul care priveşte strategia de absorbţie, conform legislaţiei europene, permite ca, în septembrie 2015, văzându-se exact care este stadiul de construcţie, să se opteze pentru fazarea geografică şi tehnologică a oricărui proiect.

Citeşte şi Şova: Trebuie să finalizăm autostrada Sebeş-Turda până în 2016

„Dacă Sebeş-Turda nu se termină până în decembrie 2015, este suficient să spunem Comisiei Europene că până în decembrie 2015 terminăm A, B, C din această autostradă, urmând ca restul să fie finalizat din banii aferenţi lui 2014-2020. Este o procedură foarte simplă, verificarea Comisiei vine în martie 2017 şi nu se pierde niciun fel de ban. Tocmai de aceea s-a şi votat memorandumul, pentru a se vota strategia de absorbţie”, a explicat Şova.

În 17 aprilie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat contractul de ‘Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş -Turda’ Loturile 3 şi 4. Contractul ‘Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş – Turda, Lot 3, km 41+250 – km 53+700’ a fost atribuit, în urma unei licitaţii deschise, Asocierii Tirrena Scavi SPA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SPA şi are o valoare totală de 420.511.921,44 lei fără TVA. Finanţarea este asigurată din Fonduri Europene (85%) şi fonduri de la bugetul de stat -15%.