Şova: Privatizarea CFR Marfă va fi reluată în acest an. Va fi realizată de Ministerul Economiei

Publicat: Luni, 24 Martie 2014 21:36 // Actualizat: Luni, 24 Martie 2014 21:37 // Sursa: romaniatv.net

Privatizarea CFR Marfă va fi reluată în acest an, dar va fi realizată prin intermediul noului Departament de Privatizare ce va funcţiona în subordinea Ministerului Economiei, a anunţat, luni, la postul public de televiziune, ministrul Transporturilor, Dan Şova, citat de Agerpres. Astfel, nu se va mai ocupa Ministerul Transporturilor, ci Ministerul Economiei.

'Se reia privatizarea CFR Marfă, dar mi-e greu să vă spun când, ca termen, dacă se reia într-o lună sau în două. Ce pot să vă spun e că privatizarea nu va mai fi făcută la Ministerul Transporturilor, ci de către noul Departament de Privatizare care se înfiinţează în subordinea Ministerului Economiei şi care va avea atribuţii de instituţie publică implicată, deci fără a prelua atribuţiile de acţionar. Se creează astfel o unitate specializată de oameni care se pricep la privatizare. În Ministerul Transporturilor nu sunt oameni specializaţi în privatizare (...) Anul acesta va fi reluată privatizarea CFR Marfă (...) Cred că ar trebui mers cu strategia de privatizare a CFR Marfă şi în CSAT, ţinând cont de faptul că este o instituţie strategică', a declarat Şova.

În ceea ce priveşte eşecul privatizării CFR Marfă de anul trecut, ministrul Transporturilor a precizat că autorităţile nu pot fi acuzate de acest lucru pentru că şi-au făcut treaba.

'Nu ştiu dacă trebuie să răspundă cineva pentru eşecul privatizării CFR Marfă cu Grup Feroviar Român. Noi am cerut executarea scrisorii de garanţie, dar nu în temeiul contractului, ci în temeiul unei cereri a DIICOT, dar nu avem încă un răspuns exact a ceea ce s-a întâmplat. Cred că vom avea un răspuns exact în cursul zilei de mâine /marţi, 25 martie 2014, n.r./. Dacă e să văd un eşec din prisma autorităţilor eu nu-l văd. Autorităţile au făcut ceea ce trebuia făcut', a punctat Dan Şova.

Anul trecut, Grampet a fost declarat câştigător al privatizării CFR Marfă, proces care a eşuat în toamnă, întrucât nu au fost îndeplinite condiţiile suspensive din contractul de privatizare.

Grampet, prin compania Grup Feroviar Român (GFR), ar fi trebuit să plătească până la 14 octombrie 2013 toată suma licitată, de 202 milioane de euro, iar statul, prin Ministerul Transporturilor, ar fi trebuit să îndeplinească anumite obligaţii legate de diminuarea capitalului social al CFR Marfă şi de obţinerea acordului din partea băncilor care au creditat compania de stat.

Tranzacţia nu avea nici avizul Consiliului Concurenţei la acea dată, astfel că procesul a fost declarat eşuat, iar statul român s-a angajat la acel moment să scoată din nou la privatizare CFR Marfă în 2015.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mar 09:21
...subordinea Ministerului Economiei, a anunţat, luni, la postul public de televiziune, ministrul Transporturilor, Dan Citește mai departe…

...
24 mar 21:49
...în subordinea Ministerului Economiei, a anunţat, luni, la postul public de televiziune, ministrul Transporturilor, Dan Citește mai departe... ">...
24 mar 21:47
...

Privatizarea CFR Marfă va fi reluată în acest an, dar va fi realizată prin...
1
EUR
4.7284
RON
19 Aug
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H