Şova: Victor Ponta, forţa care uneşte românii în jurul unui scop comun – susţinerea comisarului european

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, a declarat, joi, că  Victor Ponta reprezintă "o forță care unește românii în jurul unui scop comun: susținerea comisarului european propus de România".

11 sept. 2014, 11:49
Şova: Victor Ponta, forţa care uneşte românii în jurul unui scop comun – susţinerea comisarului european

„Prin scrisoarea transmisă către toate forțele politice reprezentate în Parlamentul României, prin care este solicitată susținerea pentru candidatul țării noastre la Comisia Europeană, premierul Victor Ponta a demonstrat că reprezintă o forță care unește românii în jurul unui scop comun, în interes național.

Victor Ponta a acționat într-un mod elegant față de reprezentanții Opoziției, Klaus Werner Iohannis și Vasile Blaga, a evitat atacurile și a dat dovadă de o atitudine matură, deși cei doi politicieni au încercat să saboteze România trimițând plângeri la Bruxelles și susținând propaganda negativă a lui Traian Băsescu.

Trebuie subliniat că desemnarea doamnei Corina Crețu în funcția de comisar european pentru Politică Regională reprezintă un succes pentru toată România şi o recunoaştere a rolului pe care țara noastră și l-a câștigat pe plan european.

Este foarte util pentru România să acționeze în mod unitar, să își facă aliaţi şi parteneri importanţi pe plan european și să demonstreze că ia în serios rolul de comisar european – acela de reprezentare a tuturor cetățenilor europeni, fără a se ține cont de partizanatele politice”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova.

Preşedintele viitoarei Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat, miercuri, lista comisarilor şi portofoliile acestora pentru următorii cinci ani.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, nominalizată din partea României în viitoarea Comisie, a primit postul de comisar pentru Politică Regională.

Victor Ponta, despre portofoliul obţinut de România: Este un SUCCES. Vocea noastră contează pe plan european