Şpaga de la ANOFM. Silviu Bian, supărat pe presă şi pe români

Reţinut sâmbătă pentru luare de mită, directorul ANOFM, Silviu Bian, este celebru pentru “aroganţele” sale la adresa presei sau pentru cugetările sale despre poporul român.

RomaniaTV.net
15 oct. 2011, 17:41
Şpaga de la ANOFM. Silviu Bian, supărat pe presă şi pe români

Sâmbătă a fost reţinut de procurorii anti-corupţie pentru luare de mită. Preşedintele ANOFM, Silviu Bian, era extrem de vehement la adresa presei şi românilor, în urmă cu an.

“Bă da’  deştepţi sunteţi mă. Voi jurnaliştii sunteţi cei mai deştepţi. Dacă eu conduc o instituţie, trebuie să iau o bază de date? Sigur că ştiu, dumneavoastră ce vrei…. e în jur de 18 milioane, 1800 şi ceva, 1836 parcă. Întrebarea mă deranjează. Pentru că sunteţi foarte deştepţi cei de la presă toţi. Nu trebuie să suni la mine, sună la consilierul dumitale fiscal. Nu am nicio obligaţie să stau să te consiliez pe dumneata. Ce-am făcut acuma? Te-am consiliat fiscal, deci eu întâmplător sunt economist şi ştiu foarte bine cum merg lucrurile. Putea să fie un om politic. Alea sunt făcute de specialişti, dar nici atâta nu aţi priceput…. Toată ziua îi chemaţi pe toţi agaricii acolo la emisiuni, îi ţineţi pe toţi proştii din România ca să încurcaţi oamenii. Îi stricaţi de cap, pentru că vorbiţi cu oameni care habar n-au despre ce vorbesc. Asta e realitatea, că eşti de la Realitatea, din trustul ăla eşti… toată ziua stau tot felul de necalificaţi şi bat din gură şi îi strică de oameni de cap… . Eu îmi dau cu părerea pentru că mă uit toată ziua la televizor. Eu vorbeam despre oameni care vorbesc prostii. Eu nu am spus că sunt incompetenţi. Unii care vorbesc pe acolo, vorbesc să se audă în ureche sau îi vadă mă-sa la televizor. Analişti care habar n-au …”.

“Consider că faceţi un mare deserviciu poporului român, presa, prin dezinformările pe care le faceţi. Faceţi o presă de proastă calitate şi am spus asta şi în direct, cu camerele pe mine. Eu care vin şi stau aici 10-15 ore pe zi, atâta cât pot eu, dar conştiinţa mi-e împăcată că dau din mine maxim. Am şi eu momente când nu mai pot. Aşa ar trebui şi ziariştii. Corectăm ce e de corectat. Cei care ies la suprafaţă îs o apă şi-un pământ. Şi ştiţi care e răul, când te duci afară? Eu am prieteni afară care vin pe la mine şi rămân surpinşi ce diferenţă e între România oglindită de voi, de presă, prin televiziuni, prin tot, şi ce Românie există aici. Voi aveţi obiceiul să vă murdăriţi ţara voastră, ca şi când te-ai duce acasă şi ai lua noroi şi ai pe părinţii tăi”, spunea şeful ANOFM, în Adevărul.

“Noi nu trebuie să privim poporul român ca pe un popor de academicieni. Noi trebuie să facem o analiză a poporului aşa cum e. Avem curve, beţivi, puturoşi. Puturoşi câţi vreţi. Ştiţi ce înseamnă puturos, nu? Leneş. Păi haide să vedem cum îi tratăm pe ăştia, cum tratăm, bolile astea, că astea sunt boli sociale”, afirma Silviu Bian, într-un interviu pentru tot Adevărul, în urmă cu un an.