Şpagă electorală dată ca rest la prăvălie. Alegătorii mituiţi: „Am şi eu bancă de plătit” VIDEO

Bani contra voturi. Obiceiurile candidaţilor sunt aceleaşi din anii '90. Ţăranii din Singureni, Giurgiu, recunosc că au primit bani ca să voteze şi spun că au făcut-o din cauza sărăciei. Chiar dacă nu recunoaşte că-i mituieşte pe alegători, candidatul acuzat s-a confesat din greşeală unei echipe România TV.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 10:24
Şpagă electorală dată ca rest la prăvălie. Alegătorii mituiţi: „Am şi eu bancă de plătit” VIDEO

Localnicii spun că banii au fost împărţiţi alegătorilor încă de la începutul campaniei electorale. „Dă de mult, ce dracu’? De două-trei săptămâni! Două milioane. A venit la poartă, ne-a luat cu vrăjeli. Uite, zice, candidez şi eu, vă ajut cu ceva? Eu sunt amărâtă. Nu am. Cresc o fetiţă de la două luni. M-am păcălit şi am luat. Am şi eu bancă de plătit”, spune o femeie din Singureni.

Oamenii susţin că metodele de a oferi mită electorală sunt diverse. De exemplu, ei pot primi banii la magazin, ca rest. „Mergem la un magazin anume, cumpărăm un suc. Ne dă respectivul produs, după aceea ni se dă o sumă de bani, de două, trei milioane. Dacă domnul candidat iese ca primar, ni se mai dă restul de bani până la cinci milioane”, mărturiseşte un localnic adăugând că sunt mai multe persoane pe o listă care primeşte rest „preferenţial”.

Candidatul vizat de dezvăluirile ţăranilor nu recunoaşte nimic. „Problema lor! Eu nu m-am bazat niciodată pe chestia asta”, spune candidatul. El a fost mult mai abordabil la telefon, când i-a confundat pe jurnaliştii România TV cu şefii săi de la partid. „Un sprijin ar fi binevenit. De câte ori ajungem undeva, oriunde… sunt atâtea magazine! De câte ori m-am întâlnit cu băieţii pe la cârciumi, vă daţi seama că acolo nu poţi să pleci fără să le faci cinste”, a mărturisit cu candoare candidatul.

Cătălin Neagu candidează la funcţia de primar al comunei Singureni din partea Mişcării pentru Noul Giurgiu, alianţă formată din pedelişti şi ecologişti.