Spanac pentru copii. Cea mai gustoasă reţetă de spanac pentru copii

Spanac pentru copii. Marea majoritate a copiilor refuza sa manance spanac. Pur si simplu, nu agreeaza gustul, mirosul, aspectul sau. Nimic din ceea ce este legat de spanac nu le face placere.

22 ian. 2019, 06:15
Spanac pentru copii. Cea mai gustoasă reţetă de spanac pentru copii

Insa spanacul este un aliment extrem de important in dezvoltarea sanatoasa a copiilor. El contine multe vitamine: A, B1, B2, B12, C, acid folic, aminoacizi, glucide si lipide. In plus, are o multitudine de saruri minerale: fosfor, magneziu, calciu, sulf, potasiu, zinc, cupru, mangan, iod si fier in cantitati considerabile.

Iata, deci, de ce nu trebuie sa ne dam batuti in fata refuzului sistematic al celor mici de a consuma spanac si sa venim cu retete interesante de spanac pentru copii. 

Mai jos va propunem cel mai gustos mod de preparare a spanacului, credem noi, care a functionat in cazul copiilor nostri. 

Spanac pentru copii. Ingrediente

2 kg spanac,

2 legaturi mari de ceapa verde,

2 legaturi mari de usturoi verde,

1 lamaie,

jumatate pachet de unt,

ulei de masline,

sare,

2-3 linguri pasta de rosii de foarte buna calitate. 

Spanac pentru copii. Mod de preparare

In primul rand, cand alegeti spanacul in piata, orientati-va catre cel cu frunzele mici, supranumit si „spanac baby”. Este cel mai fraged si are gustul cel mai bun. Curatati-l de codite, apoi spalati foarte bine frunzele, in mai multe ape. O data spalat si curatat, puneti o oala cu apa la fiert; cand apa clocoteste, opariti frunzele de spanac, atat cat sa se inmoaie, fara sa le tineti prea mult in apa clocotita; scoateti spanacul intr-o strecuratoare. Apa in care l-ati oparit n-o aruncati. Cand spanacul s-a scurs, incepeti sa-l tocati foarte marunt cu cutitul, pana obtineti aspectul de piure.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.