Spania dă undă verde turismului internaţional începând cu 1 iulie

Spania va relaxa şi mai mult restricţiile adoptate pentru limitarea răspândirii coronavirusului în două mari oraşe, începând de luni 8 iunie. Totuşi, graniţele le va deschide pentru turiştii străini abia pe 1 iulie, a anunţat Guvernul de la Madrid, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 15:52
Spania dă undă verde turismului internaţional începând cu 1 iulie

Ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, a anunţat că Madrid şi Barcelona, oraşele spaniole cele mai afectate de pandemie, se află încă în prima fază a relaxărilor, aceea în care este permisă doar deschiderea teraselor, a magazinelor mici, bibliotecilor şi a hotelurilor fără părţile comune. Începând de pe 8 iunie, clienţii barurilor şi restaurantelor vor putea sta şi în interior.

Ministrul Turismului, Reyes Maroto, a anunţat, iniţial, redeschiderea graniţelor din 22 iunie, ulterior revenind asupra declaraţiei. Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul are o pondere importantă în economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut.

În 2019, Spania a avut un număr-record de turişti, 83,7 milioane, fiind al şaptelea an consecutiv în care s-a înregistrat o creştere a numărului de turişti.

Guvernul premierului Pedro Sanchez ar urma să ridice din 21 iunie starea de urgenţă pe teritoriul ţării, ceea ce înseamnă că spaniolii vor putea călători din nou, pe fondul reducerii epidemiei.

Spania, care a impus din 15 martie măsuri de izolare, a avut în primele patru luni din 2020 doar 10,58 milioane de vizitatori, jumătate faţă de numărul turiştilor înregistrat în perioada ianuarie – aprilie 2019.