Spania deschide graniţele pentru turişti vaccinați din toată lumea din 7 iunie

Spania îşi deschide graniţele pentru turiști vaccinați anti-COVID din toată lumea începând cu 7 iunie, a anunțat premierul spaniol Pedro Sanchez, citat de elpais.es. Sunt acceptate vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului și de Organizația Mondială a Sănătății. Prin această măsură, premierul Spaniei speră ca anul acesta numărul turiștilor să ajungă la 70% față de nivelul atins în urmă cu doi ani.

21 mai 2021, 15:55
Spania deschide graniţele pentru turişti vaccinați din toată lumea din 7 iunie

Autorităţile spaniole au decis ca persoanele vaccinate anti-COVID cu unul dintre serurile aprobate de UE sau OMS să poate intra în ţară fără restricţii începând cu 7 iunie.

„Începând din 7 iunie, toate persoanele vaccinate şi familiile lor vor fi binevenite în ţara noastră, Spania, indiferent de ţara lor de origine”, a declarat Pedro Sanchez în cursul unei alocuţiuni la Salonul internaţional de Turism Fitur.

Citeşte şi: Litoralul pentru toţi începe de astăzi. Vacanţe la mare la preţ de 40 lei pe noapte

De asemenea, vizitatori din țări din afara UE considerate cu risc scăzut vor putea merge în vacanță în Spania fără să prezinte un test PCR negativ la sosirea în ţară, aşa cum se întâmplă acum.

Turiştii britanici vor fi bineveniţi în Spania, a declarat premierul Pedro Sanchez la târgul internațional de turism de la Madrid.

Pedro Sánchez încearcă astfel să impulsioneze turismul la început de sezon estival. Spania, care era a doua destinaţie turistică în lume după Franţa înaintea pandemiei de COVID-19, speră să atragă în 2021 circa 45 milioane de turişti străini, jumătate decât erau înaintea pandemiei.

Citeşte şi: Ofertă în premieră, Maldive introduce turismul de vaccinare. Vizitatorilor li se va administra serul la sosirea în insulă

Revenirea turiştilor britanici în vacanţă pe litoralul spaniol este crucială, în condiţiile în care Spania obţinea din turism 14% din PIB-ul său înaintea pandemiei.