Spania, în stare de şoc. Nepoata preşedintelui Federaţiei de Fotbal a fost răpită şi asasinată

María Villar Galaz (39 ani), nepoata preşedintelui Federaţiei Spaniole de Fotbal, Angel Maria Villar, răpită şi sechestrată mai multe zile într-o locaţie necunoscută din Mexic, în aşteptarea unei răscumpărări, a fost găsită moartă, după cum a anunţat ministerul spaniol al afacerilor externe.

21 sept. 2016, 07:37
Spania, în stare de şoc. Nepoata preşedintelui Federaţiei de Fotbal a fost răpită şi asasinată

O anumită sumă a fost plătită şi chiar dacă era mai mică decât cea care care era cerută de răpitori, ne-am gândit că a fost doar o chestiune de timp ca ea să fie eliberată şi să se întoarcă acasă în siguranţă„, a declarat ministrul Jose Manuel Garcia Margallo, la postul de de radio Onda Cero.

María Villar Galaz a fost răpită la data de 13 septembrie, iar corpul său a fost identificat marţi la morga spitalului din Toluca, oraş situat la aproximativ 60 km sud-vest de capitala Ciudad de Mexico. Răpitorii au forţat-o pe fată să retragă bani de la cel puţin două bancomate, după care i-au sunat familia, cerând o răscumpărare. Surse ale El Pais spun că ar fi fost vorba de o cerere de aproximativ două milioane de pesos (90.000 euro), iar guvernul spaniol ar fi plătit doar 3.000 de euro.

Femeia de 39 de ani a dispărut în noaptea de 13 septembrie, după ce a luat un taxi în zona Santa Fe, din partea de vest a capitalei Ciudad de Mexico. Corpul său a fost găsit neînsufleţit în seara zilei de 15 septembrie în mica localitate Santiago Tianguistenco, dar a fost identificat abia pe 20 septembrie.

Angel Maria Villar este prim vicepreşedinte al UEFA şi preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, din anul 1988. El are 66 de ani și a fost fotbalist la Athletic Bilbao, echipă cu care a jucat finala Cupei UEFA, în 1977.