Spania interzice ambalajele de plastic pentru fructe şi legume. Când intră în vigoare legea

Spania interzice fructele şi legumele învelite în ambalaje de plastic, începând cu 2023. Această lege are rolul de a încuraja cetăţenii să cumpere fructe şi legume la vrac.

10 dec. 2021, 10:22
Spania interzice ambalajele de plastic pentru fructe şi legume. Când intră în vigoare legea
Spania interzice ambalajele de plastic pentru fructe şi legume. Când intră în vigoare legea

Spania interzice ambalajele de plastic pentru fructe şi legume. Legea va intra în vigare în 2023 şi se va aplica fructelor şi legumelor cu o greutate mai mică de 1,5 kilograme.

Spania interzice ambalajele de plastic pentru fructe şi legume.

În prezent, rafturile magazinelor şi supermarketurilor sunt pline de alimente ambalate în plastic, de la mere până la salate. Spania vrea să reducă o parte din milioanele de tone de plastic, interzicând fructele şi legumele ambalate.

Citeşte şi Un vulcan a erupt în Spania, imagini spectaculoase. Populaţia a fost evacuată VIDEO

Spania este al doilea cel mai mare poluator de plastic din Marea Mediterană, după Turcia. În 2020, spaniolii au pus 900.000 de tone de plastic intern în pubele și doar două treimi din acestea au fost reciclate.

Deşi s-a încercat eliminarea deşeurilor, în fiecare an, 3.000 de tone de sticle și alte materiale plastice își fac loc în mediu și în oceane. Alimentele preambalate, băuturile îmbuteliate și produsele de curățare reprezintă 40% din toate articolele ambalate în plastic care sunt produse la nivel național.

„Producătorii de alimente și-au adaptat produsele pentru a se adapta consumatorilor”, explică José Blázquez, profesor doctorand și coordonator de studii de marketing la Universitatea Europeană din Madrid, potrivit AlephNews.

Un studiu din 2019 al Asociației Producătorilor și Distribuitorilor arată că jumătate dintre spanioli își cumpără fructele și legumele din supermarket și doar patru din zece aleg să cumpere produsele vrac în loc de produse ambalate.

Citeşte şi Franţa şi Portugalia, incluse pe lista ţărilor din zona roşie COVID-19. Spania şi Suedia intră în zona galbenă. Noi restricţii pentru călătoriile în România