Spania o ia pe urmele Greciei: Confruntări între protestatari şi poliţie, la Barcelona VIDEO

Confruntări violente au izbucnit joi seară, la Barcelona, în timpul manifestaţiilor în favoarea grevei generale, informează AFP. Violenţele au izbucnit între grupuri de tineri şi forţele de ordine care au fost nevoite să utilizeze gloanţe de cauciuc.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 20:14
Spania o ia pe urmele Greciei: Confruntări între protestatari şi poliţie, la Barcelona VIDEO

„Poliţia a intervenit şi a folosit gloanţe de cauciuc pentru dispersarea unui grup numeros care provocase incidentele”, anunţă filiala regională a Ministerului de Interne.

„Gloanţele au fost trase la nivelul solului pentru a nu atinge altceva în afară de picioare”. Poliţia „nu poate trage în aer”, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului, adăugând că poliţia a folosit şi fumigene.

Acesta a explicat că grupul de tineri a „ars numeroase containere şi au spart vitrina unui magazin”. „Au dat foc la tot ce au putut”, a adăugat el.

„Aceştia au incendiat de asemenea o cafenea Starbucks însă focul a fost stins”, a explicat acesta.

Imaginile difuzate de televiziunea catalană arătau grupuri de tineri dând foc containerelor de gunoi şi confruntându-se cu forţele de poliţie. Aceştia din urmă au tras mai multe gloanţe de cauciuc către sol.

Tinerii aruncau proiectile în direcţia poliţiştilor sau urmăreau camionetele acestora, în timp ce un poliţist lovea un manifestant cu bastonul.

Protestatarii au dat foc şi coşurilor de gunoi din faţa Bursei din Barcelona.

Incidente sporadice au izbucnit pe tot parcursul zilei în capitala catalană, unde zeci de mii de manifestanţi au defilat joi seara după o zi de grevă generală convocată de sindicatele din întreaga Spanie.

Incidentele din Barcelona au fost cele mai violente, însă confruntări au izbucnit şi în alte oraşe, precum la Madrid în primele ore ale grevei.

În total, 176 de persoane au fost arestate, 58 de poliţişti şi 46 de manifestanţi sau grevişti au fost răniţi în întreaga ţară, conform Ministerului de Interne.