Spania: Premierul Mariano Rajoy refuză să formeze un guvern

Publicat: Vineri, 22 Ianuarie 2016 22:52 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016 08:48 // Sursa: romaniatv.net

Șeful guvernului spaniol în exercițiu, conservatorul Mariano Rajoy, a renunțat vineri să încerce să formeze pentru moment un guvern, în lipsa sprijinului deputaților, potrivit unui comunicat publicat de palatul regal.

Pentru moment, premierul spaniol Mariano Rajoy renunță să formeze un guvern. "Majestatea Sa Regele i-a propus să fie candidat la președinția guvernului. Dl Mariano Rajoy i-a mulțumit Majestății Sale Regele, dar a refuzat oferta", a anunțat palatul, la o lună după alegerile legislative.

Regele Felipe a anunțat o nouă rundă de consultări pentru alegerea unui alt candidat.

Rajoi, lider al Partidului Popular Popular şi premier interimar, a avut o discuţie cu suveranul Spaniei. "La ora actuală nu sunt în măsură să fac acest lucru: Nu numai că nu am majoritatea necesară pentru vot, ci am chiar o majoritate împotriva mea", a spus Rajoi într-o conferinţă de presă după întrevederea cu Felipe.

"Îmi menţin candidatura pentru funcţia de premier, dar nu am deocamdată susţinerea necesară", a mai explicat Rajoi, spunând că nu vrea să ceară un vot de încredere numai pentru a-l pierde. "Nu am încă majoritatea necesară de voturi în favoarea mea, a repetat Rajoi.


loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 ian 23:15
...încerce să formeze pentru moment un guvern, în lipsa sprijinului deputaților, potrivit unui comunicat publicat de palatul regal. Citește mai departe… Spania:...
22 ian 23:01
... Șeful guvernului spaniol în exercițiu, conservatorul Mariano Rajoy, a renunțat vineri să...
1
EUR
4.7798
RON
28 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H