Spania rămâne încă doi ani în recesiune

Un raport al Fondului Monetar Internaţional estimează că Spania va mai avea de suportat încă doi ani de recesiune, după ce producţia va scădea anul acesta şi anul viitor din cauza crizei din zona euro, scriu vineri cele mai importante cotidiene spaniole, pe baza schiţei unui raport la care a avut acces agenţia Ansa şi care urmează să fie publicat curând.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 08:48
Spania rămâne încă doi ani în recesiune

Raportul FMI arată că această criză va mai dura, iar economia spaniolă va înregistra o scădere de 1,7% în 2012 şi de 0,3% în 2013, din cauza crizei din zona euro, a lipsei creditelor şi măsurilor luate de executiv pentru reducerea deficitului, scrie cotidianul El Pais, pe baza schiţei raportului FMI, care va fi publicat săptămâna viitoare.

Încă doi ani de recesiune pentru Spania, anunţă şi cotidianul ABC pe prima pagină, tot pe baza schiţei raportului menţionat, care estimează o contracţie a PIB-ului pentru anul acesta şi pentru 2013. Şi cotidianul El Mundo scrie despre previziunile FMI, referitoare la încă doi ani de recesiune în Spania, arătând că revenirea crizei datoriilor în zona euro este cea care va provoca situaţia aceasta în ţara iberică.

FMI confirmă cele mai grave previziuni ale guvernului şi anunţă recesiune în Spania până în 2014, relatează cotidianul La Razon pe prima pagină a ediţiei de vineri. Fondul estimează că economia spaniolă va scădea anul acesta cu 1,7%, şi în 2013 cu 0,3%, precizează şi această publicaţie.

Aceleaşi date privitoare la scăderea economiei spaniole sunt preluate vineri şi de El Periodico de Catalunya, care scrie despre previziuni economice negre. Cotidianul Publico remarcă şi el previziunile Fondului pentru Spania şi aminteşte, în context, că preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel pregătesc un nou fond pentru reactivarea economiei europene.