Spania reintroduce restricţii drastice. Măşti obligatorii pe stradă, se interzic paharele mari şi paiele pentru băut

Autoritățile spaniole au fost nevoite să recurgă din nou la restricţii din cauza cazurilor în creștere de infectare cu noul coronavirus. Andaluzia, purtarea măștii a devenit obligatorie atât în spații deschise, cât și în spații închise și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 2 metri, iar pe mai multe străzi din Mallorca s-au închis barurile şi restaurantele.

16 iul. 2020, 06:11
Spania reintroduce restricţii drastice. Măşti obligatorii pe stradă, se interzic paharele mari şi paiele pentru băut

Măsura purtării măştii în Andaluzia se aplică chiar și pe plaje și la piscine, unde masca poate fi dată jos doar la intrarea în apă și sub umbrelă, dacă se poate menține distanțarea fizică. În restaurante și la terase, masca nu este obligatorie în timpul mâncatului sau băutului. Dar trebuie purtată atunci când nu se face consumație și când întâlnirile din localuri au loc între persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Masca nu este obligatorie în cazul practicării sportului individual în aer liber, dar în cazul celor de grup, da, cu excepția situației în care activitatea este incompatibilă cu masca.

De la purtarea obligatorie a măștii în Andaluzia sunt exceptați copiii sub 6 ani și persoanele care nu pot folosi astfel de obiecte din motive medicale.

Citeşte şi Petrecerile organizate de turişti germani şi britanici au dus la închiderea străzilor din Mallorca

De asemenea, guvernul regional din Baleare a decis închiderea barurilor, restaurantelor și magazinelor de pe mai multe străzi din Mallorca. Măsura se pune în aplicare cu prezența poliției locale. Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, se interzice folosirea paharelor mai mari de 600 de ml care favorizează băutul din același recipient, precum și paiele lungi pentru băutură. Decretul se numește ,,Împotriva turismului excesiv,, și afectează și insula Ibiza, paradisul petrecăreților din toată lumea.

Mai prevede, între altele, interzicerea meselor și scaunelor înalte care duc la nerespectarea distanței de siguranță.

Această decizie vine după ce insulele baleare au fost prima regiune care a deschis frontierele pentru turiștii străini, într-un proiect realizat în colaborare cu Germania, dar aglomerația din localurile de noapte, nerespectarea distanței și nepurtarea măștilor au schimbat, în doar câteva zile, peisajul din insule.

Autoritățile din Baleare au precizat că situația epidemiologică este deocamdată bună, dar aceste măsuri sunt necesare pentru a preveni răspândirea virusului.”


loading...