Spania suspendă temporar Tratatul Schengen, ce permite libera circulaţie în ţările UE

Spania a suspendat Tratatul Schengen - care permite libera circulaţie a persoanelor în ţările Uniunii Europene - din 28 aprilie şi până în 4 mai, pentru a garanta siguranţa în timpul summitului Băncii Centrale Europene care are loc la Barcelona în perioada 2-4 mai, informează portalul de ştiri al radioteleviziunii spaniole.

RomaniaTV.net
28 apr. 2012, 11:46
Spania suspendă temporar Tratatul Schengen, ce permite libera circulaţie în ţările UE

„Cu ocazia summitului BCE, Spania va suspenda Tratatul Schengen şi va restabili temporar controalele de frontiera cu Franţa de la orele 00,00 de sâmbătă, 28 aprilie, şi până la orele 24,00 de vineri, 4 mai”, se arată în informarea Ministerului spaniol de Interne. De asemenea, instituţia precizează că se vor înăspri măsurile de siguranţă de la frontierele terestre cu Franţa, precum şi de la cele aeriene, pe aeroporturile Girona şi Barcelona, scrie Agerpres.

Ministerul spaniol de Interne aminteşte că textul acordului Schengen prevede că libera circulaţie a persoanelor în Europa poate fi întreruptă temporar în cazul în care există „ameninţări serioase faţă de ordinea publică sau siguranţa internă”. Surse din cadrul Ministerului au arătat că măsura este adoptată întrucât este prevăzut ca în Barcelona să ajungă anumite persoane violente care ar avea intenţia să genereze tulburări organizate.


loading...