Spania va primi turişti din iunie, cu certificate digitale Covid: „Nu sunt o baghetă magică”

Spania va primi turişti străini din iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid, a spus Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului. Spania, cu o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat aproximativ 3,5 milioane de infectaţi şi 77.855 de decese asociate. 

28 apr. 2021, 09:35
Spania va primi turişti din iunie, cu certificate digitale Covid: „Nu sunt o baghetă magică”
Spania va primi turişti străini din iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid

Spania va primi turişti din iunie. Valdés a declarat marţi, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, că programul – prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19 – se va dovedi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă”, citează The Guardian.

El a precizat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, şi „va fi gata să primească vizitatori în iunie”.

Citeşte şi: Numărul de români din Spania a depăşit 1 milion şi sunt cea mai mare comunitate de străini rezidenţi

Spania va primi turişti din iunie

Secretarul de stat a mai spus că noua schemă – şi campania de vaccinare din Spania – reprezintă „înainte şi după”, comparat cu situaţia de anul trecut, dar a subliniat că certificatele „nu sunt o baghetă magică”.

Certificatele, a explicat el, oferă un grad de siguranţă, pentru că vor permite turiştilor să călătorească dacă au fost vaccinaţi, dacă au rezultat negativ deşi nu au fost imunizaţi sau dacă s-au vindecat de Covid-19, scrie News.ro.

În campania de vaccinare din Spania au fost administrate, deocamdată, circa 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin.

Guvernul a transmis că are în vedere ca până la finalul verii 70% din populaţia adultă să fie vaccinată.