Spaniolii au ieşit în stradă ca să denunţe noua reformă a muncii VIDEO

Zeci de mii de persoane au manifestat în stradă, la Madrid şi în alte oraşe din Spania, faţă de o controversată reformă a muncii care, în opinia guvernanţilor, ar combate şomajul. Protestatarii sunt însă de altă părere şi ameninţă cu o grevă generală spre sfârşitul lunii.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 12:33
Spaniolii au ieşit în stradă ca să denunţe noua reformă a muncii VIDEO

Zeci de mii de persoane au manifestat, ieri, la Madrid şi în alte oraşe din Spania, în semn de protest faţă de reforma muncii adoptată de Guvernul spaniol. Oamenii cred că reformele propuse de politicieni nu vor combate şomajul.

Oamenii şi-au strigat nemulţumirea faţă de reforma muncii care include scăderea indemnizaţiilor de concediere şi măsuri pentru stimularea angajării tinerilor. Sindicatele cred însă că aceaste măsuri vor facilita concedierile. Rata şomajului în Spania a ajuns la aproape 23%.

„Această reformă a muncii este absurdă, este nedreaptă, este inutilă”, a spus unul dintre protestatari.

La protest au participat oameni din peste 60 de oraşe. Potrivit estimării sindicatelor, la proteste au participat 500.000 de oameni, în timp reprezentanţii poliţiei au vehiculat un număr de 10 ori mai mic. Cei mai mulţi protestatari au fost la Madrid şi Barcelona. Spaniolii ameninţă cu o grevă generală anunţată pentru 29 martie.