„Spărgătorul de nuci” prinde viaţă pe scena Sălii Palatului pe 13 decembrie

"Spărgătorul de nuci"prinde din nou viaţă, pe 13 decembrie, la Bucureşti: spectacolul de balet clasic ce istoriseşte, în două acte, una din cele mai îndrăgite poveşti de iarnă ale tuturor timpurilor, va fi prezentat pe scena Sălii Palatului, de către prestigioasa Companie  de balet clasic din Sankt Petersburg, condusă de Andrey Batalov.

28 oct. 2016, 09:45
„Spărgătorul de nuci” prinde viaţă pe scena Sălii Palatului pe 13 decembrie

Lucrarea fantezie a lui Ceaikovski, în care jucăriile prind viaţă, Spărgătorul de nuci înfruntă armata de şoareci apoi se trasformă în Prinţ şi o poartă pe mezinei familiei Stahlbaum la Castelul Trandafirilor din împărăţia dulciurilor, încântă spectatorii de toate vârstele, încă de la premiera ce a avut loc în 1892.

Diamismul, elementele tehnice dificile şi delicateţea sunt doar câteva dintre atributele ce delectează privitorul. Aranjamentul muzical, de factură simfonică, adaugă profunzime acţiunii vizuale derulate pe scenă. Diversitatea personajelor, alături de secvenţele de includ dansuri de origine spaniolă, arabă, chinezească, ori rusă, interpretate de balerini ce întruchipează figurine de ciocolată ori turtă dulce sau cesti pentru cafea ori ceai, colorează universul fantastic al „Spărgătorului de nuci”. Iar plasarea poveştii în seara de Ajun intensifică magia acestui regal al baletului clasic.

Biletele pentru reprezentaţia găzduită pe 13 decembrie de Sala Palatului sunt deja în vânzare la casa de bilete a Sălii Palatului şi online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro, blt.ro

Despre Andrey Batalov şi Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov”

Andrey Batalov are o carieră remarcabilă, ce se întinde pe durata a peste 20 de ani. Încă de foarte tânăr a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ”Mussorgsky ” din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a făcut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul său a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried ( „Lacul lebedelor”), Albert ( „Giselle”), dar şi apariţii în balete contemporane de Peter Martins şi Kevin O ‘Dale. De şase ani este şi coregraf al Teatrului Mihailovsk.

În 2014 Andrey Batalov a întemeiat Compania de balet clasic ce îi poartă numele, care duce mai departe tradiţia şcolii ruse de balet clasic. Stele  ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko – Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko – Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir sunt soliştii companiei, iar corpul de balet  este de înalta clasă. Compania Andrey Batalov include  50 de artişti profesionişti, absolvenţi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia sau a altor mari şcoli de dans din Rusia şi Ucraina.
Repertoriul companiei ”St.Petersburg  Classical  Balet ”  îmbină capodopere ale baletului clasic precum „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” şi „Frumoasa din padurea adormită” de P.Ceaikovski, „Chopiniane” şi „Giselle”  de A. Adam, „Les Sylphides”  de Michel Fokine ,  „Don Quijote” şi „Paquita” de L. Minkus cu lucrări contemporane.

Biletele se gasesc la Sala Palatului si online pe  mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro si blt.ro.  Sunt in vanzare urmatoarele categorii de pret:

Categoria 1 – 200 lei

Categoria 2 – 150 lei

Categoria 3 – 120 lei

Categoria 4 – 100 lei