Spargere ca-n filme la un magazin de bijuterii din Austria, comisă de un român

Un român în vârstă de 36 de ani a fost arestat şi este încarcerat la închisoarea din Klagenfurt, Austria, fiind acuzat că a dat spargere la un magazin de bijuterii din centrul oraşului Villach, Austria.

27 sept. 2022, 12:26
Spargere ca-n filme la un magazin de bijuterii din Austria, comisă de un român

Spargere ca-n filme la un magazin de bijuterii din Austria. Un român este unul dintre cei doi bărbaţi suspectaţi de comiterea jafului de la magazinul de bijuterii Leeb-Leschanz din Villach. Spargerea a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.

Hoţii au spart uşa şi apoi s-au servit din vitrine, scrie stiridiaspora.ro. Paguba se ridică undeva la 100.000 euro.

„Presupun că era vorba de profesioniști, doar după felul în care era spartă ușa. Încuietoarea a fost distrusă”, a declarat bijutierul Christof Leschanz pentru meinbezirk.at.

Citeşte şi: Avertisment dur de la Banca Centrală Europeană. Cei mai săraci dintre români, direct vizați

„Infractorii căutau în principal ceasuri Breitling, dar și ceasuri Omega și perle. Ceasurile Rolex nu au fost atinse. Afișajul Rolex a rămas intact”, a mai spus Leschanz.

Hoţii au fost surprinşi de proprietarul unui restaurant din zonă. Bărbatul a reuşit să recupereze o parte din obiectele furate de român şi de complicele lui şi le-a predat poliţiei.

Duminică, unul dintre hoţi a fost prins. Românul de 36 de ani a fost arestat înainte de a intra în Slovenia, în pasajul Wurzenpass. Acesta se deplasa pe jos. Românul a recunoscut fapta şi este încarcerat la închisoarea din Klagenfurt.