„Spartacus Idolu Fetelor”, condamnat definitiv la închisoare, după ce în pandemie a amenințat polițiștii cu moartea: „Să-nnebunesc, dacă vine Jandarmeria, îi răsturnăm!”

„Spartacus Idolu Fetelor” a fost condamnat definitiv la închisoare, după ce în urmă cu trei ani, în timpul pandemiei, a amenințat polițiștii cu moartea.

03 oct. 2023, 23:22
„Spartacus Idolu Fetelor”, condamnat definitiv la închisoare, după ce în pandemie a amenințat polițiștii cu moartea: „Să-nnebunesc, dacă vine Jandarmeria, îi răsturnăm!”
Spartacus Idolu Fetelor, condamndat definitiv la închisoare

Vasile Badea, cunoscut de publicul larg drept „Spartacus Idolu Fetelor”, a fost condamnat definitiv. În pandemie, acesta a amenințat polițiștii cu moartea și a provocat un scandaș uriaș în cartierul Rahova în ziua de Paște.

Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv pe toți cei implicați în scandalul Rahova, în urmă cu trei ani, Șapte dintre aceștia au fost găsiți vinovați de ultraj, distrugere și tulburarea liniștii și ordinii publice, după o intervenție în forță în care polițiștii au tras cu pistoalele.

Citește și: Spartacus, liderul „revoluţiei” din Rahova, şi-a cerut scuze poliţiştilor. „Ami pare rau la domni politisti”

La acea vreme, în ziua de Paște, mai multe persoane au organizat o petrecere pe o stradă din cartierul Rahova, iar pe seară s-au luat la bătaie, pe fondul consumului de alcool.

Printre participanți s-a aflat și Spartacus, idolul femeilor, care a amenințat în timpul petrecerii că va declanța o revoluție în cartier în plină stare de urgență.

„Să-nnebunesc dacă nu vine Jandarmeria, îi răsturnăm! M-am jurat pe copiii mei! Eu cu fraţii mei şi cu nepoţii mei! Cum vine prima maşină, cum îi răsturnăm! Aşteptăm Poliţia! Revoluţie! Revoluţie!”, spunea bărbatul într-o înregistrare video.

Pentru a aplana conflictul au intervenit echipaje de poliţişti, jandarmi şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale (SAS), care au folosit armamentul din dotare pentru a-i linişti pe petrecăreţi, după ce aceştia au devenit violenţi.

Spartacus a fost arestat preventiv în data de 21 aprilie, iar la scurt timp Sindicatul Europol a postat un mesaj ironic: „’Spartacus Idolu Fetelor’ a fost arestat preventiv pentru 30 de zile împreună cu încă 4 petrecăreţi. P.S. Când ceri să vină poliţia şi Dumnezeu îţi îndeplineşte dorinţele. Asta da minune de Paşti, 30 de zile în arestul poliţiei”.

Citește și: „Spartacus Idolul Fetelor”, condamnat la cinci ani şi două luni de închisoare. Pedepse mari şi pentru ceilalţi „revoluţionari” din Rahova 

Judecătoria Sectorului 5 a pronunţat în 8 martie 2021 o primă sentinţă în dosarul în care mai sunt implicate și alte șapte persoane. Trei dintre acestea au primit pedepse cu închisoarea de până la șapte ani și trei luni: Constantin Gigi, zis “Bertolon” – şapte ani şi trei luni de închisoare, Vasile Badea, zis “Spartacus Idolul Fetelor”, – cinci ani şi două luni închisoare, Nicusor Lider, zis “Crecea” – cinci ani şi trei luni de închisoare, Antonio Dinca, zis “Samir” – un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare. Ceilalţi patru inculpaţi din dosar au fost achitați. Este vorba despre Oradea Badea, Gloria Ion, Veronica Calin şi Ştefan Stangaciu.