Spațiile de cazare din domeniul turistic pot funcționa doar la capacitate limitată. Condiția pentru eliminarea restricțiilor

Spațiile de cazare, cum ar fi hotelurile sau pensiunile, vor putea primi un număr limitat de turiști, iar eliminarea restricțiilor va fi posbilă cu o anumită condiție.

14 mai 2021, 22:40
Spațiile de cazare din domeniul turistic pot funcționa doar la capacitate limitată. Condiția pentru eliminarea restricțiilor

Potrivit noilor declarații ale prim-ministrului, restricțiile pentru spațiile de cazare se vor menține ca și până acum, se va permite ocuparea a doar 70% din capacitate.

„Se propune menținerea limitării gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanța Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfășurarea activității de turism în România, cu modificările și completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora”, a menționat Florin Cîțu.

Condiția pentru eliminarea restricțiilor în domeniul hotelier

„Începând cu data de 01.07.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune eliminarea limitării gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanța Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfășurarea activității de turism în România, cu modificările și completările ulterioare”, a mai precizat prim-ministrul.

Hotarare CNSU Nr. 29 Din 14.05.2021 by Simion Claudia on Scribd


loading...
Partenerii noștri